A sarokszelep nem megy át a száraz papír teszten, maradhat így?
Elromlott a kombinált sarokszelep a mosogatógépnél, és magam cseréltem ki. Nem vagyok szakember, így elég sokat kínlódtam vele, annak ellenére hogy ez egy maximum negyed órás munka (ezért sem akartam vízszerelőt hívni). Nem tettem bekötés takarót, de ellenőriztem egy papírtörlővel. Egy csepp víz éppen ott van, de olyan kevés, hogy ha ott lenne a bekötéstakaró, akkor észre sem venném (nem tettem oda). A kezemmel nem is érzem.
Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban, ez még belefér? Vagy az az elv, hogy egyáltalán ne legyen víz?
Igazság szerint a belemartam a fogóval a menetben ott is, ahová a mosogatógépet kötöm, de tettem rá teflonszalagot, és az teljesen száraz.
Cseréljem ki inkább teljesen újra?
Nem kellene csepegnie semennyire.
Vegyél loctice zsinórt. Van ahol méterre is adnak, egy csomag drága. Lényegesen könnyebb vele dolgozni, jobban tömít, biztos vele dolgozni.
A mosogatógép csatlakozása hollandis, ami fenéken tömít, így a menetre felesleges, illetve rossz is lehet.
Szval egyes dolgok fenéken, mások meneten tömítenek nem mindegy hiva tekergetsz tömittést.
Köszönöm a választ!
Végülis vettem egy másik sarokszelepet, raktam a menetre kábé 10 réteg teflon szalagot, és így kézzel beállítva sem csepeg a falnál, egy kicsit sem. Nem is kellett fogóval rászorítsak.
Mivel a menete nem sérült, ezért a mosogatóggép csatlakozójával sincs problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!