Milyen intetted inverteres hegesztőt vegyek?
Abszolút kezdőként hobbi célra keresek gépet. Zártszelvényből szertnék első körben egy kerti sufnit csinálni. 2-3 mm az anyagvastagság mac. A 2.5-ős elektróda elég lenne.
Mivel tényleg hobbi célra keresek nem lenne baj, ha olcsó lenne:) de azt mindenképpen szertném elkerülni, hogy veszek valamit olcsón és több vele a nyűg mint az öröm.
Ennél nem találtam olcsóbbat: [link]
Ennek mi a hátránya?
Üdv!
Inverteres gépnél javaslom, hogy csakis boltból. Lehet drágább lesz 10ezerrel meg 30-40 amperrel kevesebb,de azt garantáltan tudja. Amit a neten látni,hogy 29990Ft és 250 A,abból az értékből 70-90A levonandó és akkor megkapjuk a valós felső teljesítményt. Már csak azért is,mert egy fázisú hálózatból, főleg ha 16A a bemeneő biztosíték, nem nagyon hozható ki a 250A. Elvben lehet,de ritka az olyan gép, azok is kérik a 20A-t. Ha ilyen ház körüli, barkács-hobbi célokra kell, akkor tudom javasloni az iWeld Gorilla Pocket Powert vagy az Alfaweld gépeit. Egy-két ezer forint az eltérés közüttük, mindkettő magyar cég,garanciával. Ha kicsit többet szánsz rá, akkor Trakis-Hetra inverter. Linkelem neked őket.
Ui.: Gondolom a biztosíték legalább 16A C-s "lomha" és nem amiatt veri le a trafód.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!