Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen márkájú és hány w os...

Milyen márkájú és hány w os köszörűt érdemes venni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 13. 21:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Olyant, amilyenre szükséged van.

Attól függően, hogy mire akarod használni, és mennyit.

Nem mindegy, hogy félévente megélezel vele egy kést, vagy naponta elköszörülsz két kiló vasat.

De hát ezeket mi nem tudhatjuk, mert nem írtad. Még azt sem, hogy milyen jellegű köszörűben gondolkodsz.

2016. okt. 14. 06:28
 2/9 A kérdező kommentje:
se 1 se 2 kg vasat nem akarok vele elkoptatni,na most amennyire én használnám az kb heti 3 kés,mind 1 milyen
2016. okt. 14. 07:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Késeket akarsz köszörülni? Sokféle köszörű van így is, kérdés mire gondoltál.

Ahhoz vizes kő kellene, ami alacsony fordulatú.

2016. okt. 14. 14:08
 4/9 kovpet ***** válasza:

Kést élezni akarsz vagy gyártani?

Mert az élezéshez nem kell köszörű, sőt, nem is ajánlott, ráadásul felesleges is, hacsak nem ipari darabszámban akarod, de akkor is inkább szalagcsiszoló kellene vagy az előbb említett alacsony fordulatú vizes köves típus.

2016. okt. 14. 14:16
 5/9 A kérdező kommentje:
na most ezt a késélezést csak úgy mondtam hogy kb olyan kaliberű munkára kellene,szóval semmi komolyabb igénybevétel nem lenne,csak is hobi szinten
2016. okt. 14. 23:49
 6/9 kovpet ***** válasza:
Hobbi szinten épp most van a Lidl-ben vagy az Aldiban olcsó. Azt mondják, a Workzone meg az a másik egész jó, nem gagyi, teljesen használható.
2016. okt. 15. 09:11
 7/9 A kérdező kommentje:
oké majd szét nézek,de tegnap voltam bauhausban ott elég jókat láttam kb 400-500 w osakat
2016. okt. 15. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Nos a barkácskategóriájú gépek mint az említett élelmiszerboltosak, idesorolva az Extol szintet is, bizonyos fenntartások mellett alkalmasak élezésre. Ami már értelmes köszörű, az valahol 600W felett kezdődik, persze függ attól is mire szeretnéd használni.Az Optimum egy elfogadható középkategória. [link] A nagy fordulatú szárazköszörűlés rendszerint megégeti, kilágyítja az anyagot. Késélezésre van speciális szerszámélező. Kérdés, hogy ez megéri-e neked? [link]
2016. okt. 16. 00:50
 9/9 A kérdező kommentje:
jaj,ennyire nem akarok belemélyülni,ki se bírom mondani a vizes árát :D de nagyon köszönöm az eddigieket,a lényeg hogy legyen min 600W és kész,nekem ennyi elég :),esetleg még egy márkát tudtok hogy mi az ami beválhat? metabo,bosch...??
2016. okt. 16. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!