Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A steck STRP11 ragasztópatront...

A steck STRP11 ragasztópatront csak úgy kézzel, ragasztópisztoly nélkül hogyan szokták megolvasztani?

Figyelt kérdés

Egyszer egy műszerésznél láttam, hogy sima forrasztópákával olvasztgatta, de neki csak cseppek kellettek, arra nyilván elég. ha viszont nagyobb terület azaz többet kéne olvasztanom, akkor mivel lehet olvasztani? Öngyújtóval esetleg?

Ki hogy szokta?

2016. okt. 8. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Öngyújtó csak akkor, ha alulról tudod melegíteni a munkadarabot. De még akkor sem, mert nagy terület megolvasztásához sok hő kell, annyit pedig nem tud produkálni egy mezei öngyújtó. Vagy igen, de egyszerre csak kis területen, így viszont egyenetlen lesz a ragasztás.

Én gázégővel próbálkoznék első körben, persze óvatosan, mert könnyű vele megégetni a ragasztóanyagot is, ami megint csak nem tesz jót a ragasztás minőségének. De igazából én nem próbálnék meg spórolni egy ezerötszáz forintos ragasztópisztolyon, ha nagyobb felületet kell megragasztani, azzal ugyanis klasszissal jobb ragasztási minőséget tudsz produkálni, mint ilyen házibarkács-sufnituning módszerekkel. Főleg ha még sosem csináltál ilyet, könnyen drágább lehet a leves, mint a hús.

2016. okt. 8. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Forrasztópákával.
2016. okt. 8. 15:20
 3/5 A kérdező kommentje:
oké hát bár látnék 1500-ért ragasztópisztolyt ... de köszi
2016. okt. 8. 17:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Parancsolj:

[link]

2016. okt. 8. 17:29
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi, bár ez így már 2500 körül lesz, de oké.

és akkor még annyi kérdésem lenne, mennyire erősen fogja ez meg a dolgokat? én főleg finomabb ragasztásokat szeretnék műanyaggal, azaz műanyagot műanyaghoz vagy fémet műanyaghoz, de olyan helyen, ahol az esztétika azért fontos viszonylag.

szóval ez mennyire köt kőkeményre vagy mennyire inkább olyan mint ezek a szilikon-alapú kinyomós ragasztók, tömítők, amelyek ugyan ragasztanak és tömítenek de inkább maradnak örökre rugalmasak, mint betonkemények?

példa: elég hozzáférhetetlen helyre kell csatlakozó aljat ragasztanom műanyaghoz, amibe mivel ki/be dugdossák az apa csatlakozót, hát bizony eléggé ki van téve erőbehatásoknak, h netán még erőből meg is rángatják szegényt, ha elsőre nem jön ki ... nos ilyen célra mennyire alkalmas ez? az az igazság h abszolút nem találok normális ragasztót, igazából olyan epokit-féleség kéne, de ez a fajta azért tetszik, mert áttetsző, esztétikus, már csak azt kéne tudnom, mennyire ragaszt erősen

2016. okt. 8. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!