Hogyan kell hegeszteni? Mire kell odafigyelnem?
Nem csináltam még soha. Azt tudom, hogy a védőszemüveget vagy pajzson keresztül szabad csak nézni, de azon kívül mi fontos még? Pl, hogy ne rázzon meg az áram, vagy bármi...
KÖszönöm
Gondolod, itt a 4÷5 mondatos válaszok alapján megtanulsz hegeszteni? Szerinted ennyi elég egy szakma barkácsolás-szintű elsajátítísához?
.
Erre csak egyetlen jó válasz adható:
úgy kell csinálni, hogy te biztonságban légy, az eredmény pedig jó legyen.
Ne fogd meg egyszerre a két elektródát! Üresjárati feszültség 50V körül van, ami még nem veszélyes, de egyéni érzékenység kérdése.
Én úgy tanultam meg, hogy 10 perc alatt elmagyarázta a kollégám, majd otthon kipróbáltam a hallottakat és működött.
Egy sima vaslemezen tanulj! Úgy kezdd, hogy az elektródával kb 30-45 fokos szögben lazán húzkodod, karcolgatod a lemezt. Ha nagyon rányomod, akkor odaragad, ha távol tartod, megszakad az ív. Ha így kitapasztalod az ívhúzást, akkor menni fog.
Minden új elektródával így kezdd, azaz húzogassad. Ekkor úgymond "begyújt" a pálca és könnyebb vele hegeszteni. Persze a profik "begyújtás" nélkül is tudnak.
Nekem van hegesztő szakmunkás végzettségem, több mint 10 éve hegesztek, de nem vagyok megelégedve sokszor a hegesztésemmel.
Ez olyan mint a vezetés.
Mindenki azt hiszi hogy tud, pedig csak nagyon kevesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!