Mi a titka a dekopírfűrésszel ívelt vágásnak?
Ilyet szeretnék csinálni
De ahogy fordítanám el a szerszámot, egyből rángatni kezd, és semmi áron nem akar fordulni. Fűrészlapból kell valami speciális? Lehet, h a gépem csak egyenes vágásra képes?
Ha csak magadnak egy-két darabot készítesz, megoldható dekopírfűrésszel.
Felrajzolás után a legkisebb rádiuszoknál (nyaka alatt, hasa alatt, fülek előtt és mögött) fúrd át a fát megfelelő átmérőjű fúróval. Így ennek a lyuknak az átmérője adja az ívet. Utána célozd meg érintőlegesen a lehető legkeskenyebb lapot használva a furatokat az előrajzolt vonalon, az esetlegesen keletkező kis vállakat ráspollyal, csiszolópapírral eltüntetheted.
Lesz vele munka, de szépen megoldható.
Még annyit hozzátennék, hogy az előtolást állítsd nullára íves vágásnál, különben nem fog sikerülni
.
Szerintem ilyet az életben nem csinálsz dekopírfűrésszel.
Előbb vágod el a kezedet.
Ilyet lombfűrésszel vagy gépi lombfűrésszel lehet csinálni.
No voltam a barkácsboltban. Vettem egy olyan fűrészlapot, ami kb fele olyan vastag, mint a standard, és a fogai "széjjel állnak".Így nagyon szép íveket tudtam vágni. A befúrások is sokat segítettek. Sikerült kivágni, szépen, nyugodtan, pedig már nézegettem az asztali lombfűrészeket tegnap este , h mi mennyi kb.
Egyébként a dekopírt úgy használtam, h fejjel lefelé rögzítettem a munkaasztalhoz, és csak a fát mozgattam.
köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!