Jobban lehet takarékoskodni a cirkóval, mint konvektorral? Mennyibe kerül a kiépítése?
drága. legalább fél milla. legjobb tudomásom szerint.
a kéményt is ki kell bélelni, ha még nincs.
megéri persze, jobb a hatásfoka, de várni kell, míg visszajön az ára.
mondjuk amióta távhős lakásban lakom, azóta semmilyen gázfűtésesbe nem mennék vissza, mert relatíve olcsóbban jövök ki, mivel melegebb van télen 20ezerért, mint a régi lakásban 30ért.
kedves harmadik. valamelyest igazad van. de! azért nekem nagy öröm, ha 20ezret fizetek, és az egész lakásban meleg van, mintha 30 ezret fizetek, és befagy a luk a popómon.
meg ezt a gázt már úgy higítják, ahogy nem szégyenlik. ennek alapján már tökmind1, h a sziú törzs (:)) számláját, vagy a gázművek főmuftijának az audiját fizetem...
Némelyik válasz nem volt egészen pontos. Nekem a gázos azt mondta,hogy már nem lehet átalakítani a gázos lakásokat, de ez nem biztos.
Amik tények,kollégáim alapján:
Nem fél, hanem 1 milla,és a gond az,hogy a radiátorcsöveket lefuratod e az aljaztba, vagy sem. Általában le szokták, de ez iszonyú meló, drága és fizetned kell az alattad lakónak az újrafestését, hiszen a vakolat tutira leesik. DE ezen túlmenően, igen kell engedélyeztetni, de azt ugye meg kell terveztetni egy tervezővel, cirka 250 ezer, itt fog kezdődni. Nem igaz az, hogy a cirkók hatásfoka lényegesen jobb (www.feg.hu-olvasd át), mint a konvektoroké,pár százalékkal jobb csupán, amiben jobb az az, hogy mindenhol egyforma meleg van, és nem kell mindig felfűteni a lakást, mint a konvektoros fűtésnél.
Visszajön az ára, kb 8-10 év után előbb aligha, viszont kényelmesebb, ez tény.
Egyik kollégám nagyon elégedett vele, a másik azt mondta, hogy nem csinálná újra, nem szedetné ki a konvektorokat.
Nekem is 50nm a lakásom, konvektoros, új nyílászárók, új bejárati ajtó, le van szigetelve kivülről, nem kellene a cirkós fűtés, mert egyszerűen nem éri annyit, sem időben, sem munkában, amit el kell viselni, se pénzben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!