Propánbután+Oxigén együttese mire használható? Hegyestésre igen? Forrastásra? Vágásra?
A pb olcsóbb, mint az acetilén, milyen szerelékek kellenek hozzá?és mire lehet használni?
reduktor kell a pb re?az oxigént tudom használni co2 reduktorral?
egy ismerősöm aki minősített hegesztő, szerint mindenre használható, mint a disszu.
Erre a háztartási gázpalackra gondoltam, igaz nem propánbután van benne, hanem tiszta propánnal van töltve, de majdnem ugyanúgy ég mint a butános.
Kifelyezetten azok véleményére vagyok kíváncsi akik már hegesztettek pb+O2 vel.
Válaszokat előre is köszönöm.
Pb -vel nem igazán hegesztenek,lévén sokkal alacsonyabb a láng hőmérséklet, másrészt a varrat porózus és gyenge lesz és nem felel meg a követelményeknek.. Így leginkább csak vágásra alkalmazzák!
Az unevezett, mapp gázkeverékkel meg elfogadhatóan magas lánghőmérséklet(2700C) elérhető,de sajnos ez a gáz fajlagosan még drágább,viszont sokkal kevésbé veszélyes a használata/tárolása.
A propánra akkor nem kell reduktor, csak visszaégés gátló?
Olyanról hallottam hogy oxigén reduktort használtak argonhoz, awi hegesztéshez.nem volt baj.
A toldi vágópuska amit pb vágásra szoktak használni?ezt találtam a neten, markolatot viszont nem,és forrasztószárat sem, viszaégésgátlót sem.
Ezek is elég drága dolgok, de majd csak visszahozza az árát az acetilénnel szemben.
Inkább keményforrasztásra használnám, sárgarézhez,ezüshöz.
forrasztani milyen fejet használjak?illetve Te milyet használsz?
Ez nem jó, mert nem keményforrasztásra való.
esetleg ezt megveszem, és teszek rá egy másik fúvókát, csak így meg drága.
sima háztartási pb reduktor is jó, vagy az iparit kell rakni a pb-re?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!