Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Reikel márkájú sarokcsiszolót...

Reikel márkájú sarokcsiszolót szabad megvenni?

Figyelt kérdés

Nem túl bóvli?

Nem profi munkákhoz kellene, csak havi félóra használathoz.

2016. júl. 9. 21:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Marafjunk a makitánál. Kínai gép, 7Eft, egy év garancia. Tönkremegy másnap veszel újat. Makita 17Eft, 3 év garancia, tönkremegy másnap, sírunk. De mégis ki fizetet többet három év alatt? Mert ugye a három kínai gép 21eft, ha mind csak annyit bír, mint a garancia. Egyébként a makita sarokcsiszoló nem fog tönkremenni három év után. Ha gyártási hibás, az havi fél óra használat mellett is előjön ez idő alatt, a tartóssága meg adott. Ellenben ott az ismeretlen reikel, ami lehet hogy másfél év után szétkopik.

Másrészről ha azt feltételezzük, azt mondod, hogy 10 év múlva még nem lesz nagyon új technológia. Akkor mégis miért ne venne az ember makitát, ami most tudja azt, amit majd 10 év múlva a kínai? 10 év múlva már a makitát is nyugodt szívvel fogod lecserélni jobbra, legfeljebb nem dobod ki a kukába, hanem elrakod tartaléknak. Nekem nem érdekem hogy minőségi sarokcsiszolót vegyél, de minek dolgozni 10 évig valami szutyokkal, ha nem sokkal drágább a minőségi.

De pusztán az anyagiakon túl, nem tudom dolgoztál-e már sarokcsiszolóval, de egy gagyi sarokcsiszolóval rossz dolgozni. Már 5-10 perc után is bizsereg rendesen a kezed a folyamatos rezgéstől, ami nagyon kellemetlen. Nehezebb tartani is, mintha nyugodtan ülne a kezedben, és nem is olyan balesetveszélyes, mert nem zsibbad a kezed. Ha most egy körfűrészt akarnál venni, biztos nem akarnálak rábeszélni ipari gépre, ami duplája egy jobb kínainak, mert már az is drága, de egy flexnél még akárki megengedheti magának ezt a minőséget.

2016. júl. 14. 09:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Kínai sarokcsiszoló, jó ha néhány órát kibír. Tesco-s kínai sarokcsiszoló, 15 perc után égett le. Gariban csere, az sem bírt többet. Pénz vissza szó nélkül. Tudják, hogy szemetet árulnak. Hitachi sarokcsiszoló 15 000 forintért, iparszerű használat mellett 8 éve hibátlanul megy. Tehát ha jó gép kell Hitachi vagy Makita. A többi Bosch, Black and Decker játékszer, a Skil pedig a kínai minőség alatt van.
2016. aug. 15. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem megéri megvenni. Otthon én is azt hadználom. Lágyindítós, 125ös stb. A cégnél a makitákat boschokat flexeket feineket szinte havi 1-1et kinyírunk. Egyik sem túl jó pedig ezek 40-50-60ezres gépek. Otthonra nekünk elég a reikel...
2018. máj. 15. 07:44
 14/14 A kérdező kommentje:

Megvettem, jól működik eddig, erős.

Egy tervezési problémája van, a korongrögzítő gombot teljesen mélyre kell nyomni, így le kell vetni a bőrkesztyűt, ha korongot akarok cserélni. Eddig ilyennel még nem találkoztam se márkás gépnél, se bóvlinál. (Nem egyedi hiba, megnéztem a Tescoban egy újabb sorozatnál.)

2018. máj. 16. 05:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!