Ha 2kg gipszet hozzáöntök 1 liter vízhez akkor abból 1 liter gipsz lesz vagy több?
Több.
Mert ha 1 literhez hozzáadsz X litert (nem tudjuk, a 2 kg liszt hány liter), az több lesz.
Kivéve ha a gipsz részecskéi olyan kicsik, hogy elférnek a vízrészecskék réseiben.
Talán meg is dagad, nem?
Nincs ráírva?
De mért fontos ez gyakorlati szempontból?
Nem értek hozzá ezért kérdeztem.
Nem arra akarom használni amire általában szokták. Van egy 4,5 literes vödröm(vízzel mértem) és abba akarok beleállítani gipsszel egy nagy faágat a madaraimnak.
Mennyi víz,gipsz kell hozzá hogy nagyjából tele legyen a vödör?
Újra: Nincs ráírva a zacskóra??
Más: Rá tudsz keresni a neten erre? Rengeteg a barkácsoldal, a nagy barkácsáruházak is leírják a komplex felújítási folyamatokat az oldalaikon.
A zacskón csak az van hogy hogyan kell felhasználni(kb.2kg gipsz 1 liter vízhez, 1 percet állni hagy, összekever,stb) de hogy az összekeverés után mennyi gipsz lesz belőle az nincs ráírva.
Neten hiába kerestem, a kérdésemre választ nem találtam.
Ilyen bonyolult amit meg akarok tudni vagy mi?
Amikor a kérdést írtam gondoltam megkérdezem aztán az első válaszoló beírja hogy: "több, kb. x liter lesz ha 2 kg gipszet és 1 liter vizet összekeversz". Aztán ebből én kiszámítom hogy mennyi gipsz és mennyi víz fog kelleni az 5 literes vödrömhöz és kész. Ehhez képest nemhogy tegnap de még ma se tudok neki állni.
A gipsz súrúsége valamivel több mint 2, emiatt durván a 2 kiló gipsz is egy liter és az egy liter víz is egy liter. Összekeverve 2 liter lesz.
Szóval 4 kiló gipszet keverj össze 2 liter vízzel és egy tenyérnyi rész kimarad majd a vödörből felül, ne legyen színültig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!