A különféle konyhai szilikon formákba gipszet is lehet önteni?
Nem hinném, hogy ki kéne kenni, a szilikonformák elég jók ebben, a gipsz pedig nem ragadós-tapadós anyag...
nyilván lehet bele önteni sokféle dolgot. Bár én csak csokit, fatbombot (olajos mag + zsír) és sütitésztát szoktam. Pazar.
Ha kicsi, de mély részletei vannak, akkor ott maradhat benne anyag, a gipsz törékeny, belőle kinézem. Egy szimplább formából tuti szépen kijön.
Gyerekkoromban műanyag mintákba öntöttem gipszet (ma is lehet kapni efféléket. nyomott műanyag, a gyerekek kiöntik és megfestik), még abból is kijött, szilikon se kellett hozzá :)
tudom hogy használnak, csak nem tudom, hogy a konyhai az mennyiben más, kicsit mattabb és talán mikroszkópikusan érdesebbnek tűnik
a hobbí boltokban árult műanyag formákkal az a bajom, hogy szerintem kb. egyszerhasználatosak, mivelhogy merev és könnyen gyűrődő vékony műanyagok
Nyugodtan önthetsz bele.
Az öntés előtt tartsd csap alá, és vizezd be! Így a beleöntött gipsz tetejére fog majd feljönni az a néhány vízcsepp ami benne van. Viszont szebb lesz az öntvény felülete a víztől.
Többféle szilikonformám van, amiben muffint lehet sütni. Mind más gyártótól. Csak abból jön ki sérülésmentesen, ami tükörfényes, teljesen sima anyagból van. Aminek a felszíne az elmondásodhoz hasonló "mikroszkópikusan érdesebbnek tűnik" abból csak a tészta sérülésével lehet kiszedni, ha előzőleg nem kented ki.
Elvileg a gipsz megkötés közben egy minimális méretnövekedésen megy keresztül, [ha egy 44-es cipő talplenyomatáról gipszmintát készítünk, mire kész lesz 45-ös méretű lesz]. De ezek a szilikonminták vannak olyan rugalmasak, hogy ki lehet szedni belőlük a gipszmintát, hiszen a megkötött gipsz nem olyan sérülékeny, mint a muffin.
# 6
kend be vékonyan étolajjal és akkor kijön belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!