Szerintetek mivel fogjam vissza a WC tartályból lezúduló vizet?
A WC csészéből kifröcsköl a lehúzott víz. Kipróbáltam (keménypapírral), hogy ha néhány helyen eltömítem a perem alatti kiömlő nyílásokat, akkor még teljesen jól leviszi a szmötyit, de már nem fröcsköl ki. Persze papírral nem tartós a megoldás.
Kérdésem, hogy ti mivel hajtanátok végre a műtétet? Pillanatragasztó, sziloplaszt, purhab, egyéb...?
(Ún. mélyöblítésű, alső kifolyású a csésze. Évekig nem volt vele baj, de egy alapos tisztítás óta minden lehúzáskor fröcsköl. Azt nincs türelmem kivárni, amíg újra kellően elvízkövesednek a kiömlők, nem beszélve arról, hogy ha újra erre jár egy túlbuzgó hölgy, akkor hiába volt a türelem...)
A wc csésze bemenete általában 3 bemenetű kis lyuk a porcelánban. Ezt a bemeneti pvc cső (alias öblítőcső) "kiképzésével" lehet irányítani szabályozni.
Azaz hogy ne csak az 1 ik lyukon ömöljön a víz, célszerű egyedileg megfaragni úgy a cső végét hogy mindegyik lyukra juthasson víz.
Ekkor egyenletesen tud áramlani a leömlő víz,fröcskölés nélkül.
Ajánlom a magyar ALFÖLDI wc csészéinket.
Na, megoldottam a kérdést. Leírom, hátha valakinek lesz hasonló problémája.
A tartály felől nem érdemes próbálkozni, mert ott a teljes leömlő mennyiséget lehetne csökkenteni, ami itt nem annyira cél, mert csak bizonyos helyeken jön túl sok víz (konkrétan végigpróbálgattam, egy kifolyó okozza a fröcskölés döntő többségét).
A műanyag tipli-készletből kiválasztottam azt a méretet, ami jól illik a kezelendő nyílásba és a csésze felől feldugtam. Be is akartam ragasztani, de felesleges lett volna, mert teljesen jól beleszorult (hála néked, Artur Fischer!).
Mivel a tiplin vannak rések, ezért valamennyi víz keresztülfolyik, de sokkal kevesebb, a többi nyílásból pedig zavartalanul jön a víz, a fröcskölés pedig megszűnt. Ha netán egyszer kiesne (észre fogom venni!), akkor az újbóli beavatkozás 2 perc és 3 forint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!