Elix fúróállványról van valakinek hasznos véleménye?
Néha csak a pontosan 90 fokos fúrás a megfelelő, ehhez szeretnék lehetőleg olcsón egy állványt. Abszolúte hobbi céllal, szinte csak fát fúrnék vele.
Én pont ezt vettem kb. két hónapja és azóta szinte minden hétvégén használtam.
Hát az az igazság, hogyha nagyon ügyes vagy, akkor meg tudod vele oldani úgy a munkát, hogy pontosan dolgozz vele, mert amikor egy picit lenyomod a kart, akkor kb. 2-2,5 mm-t is lötyög jobbra-balra. És ez bizony nem túl szerencsés dolog, hogyha nagyon precíz munkára szeretné az ember használni, ahol 0,5 mm eltérés már nem fér bele...
A pár 100 ft-al drágább és szintén az Obi-ban árult LUX állvány sem sokkal jobb, ahogy próbálgattam, az is kb. ugyanígy lötyög.
Én még nem próbáltam idő hiányában, de már tervezem, hogy valamikor menetet fúrok a burkolatába és belehajtok egy csavart, hátha meg lehet szüntetni ezt az idegesítő problémát.
Viszont én ennek ellenére is úgy gondolom, hogy mégis megéri ez az állvány a rongyos 4500 ft-ot, mert pl. nagy előnye egy rendes állványos fúróhoz képest, hogy ennek nem az asztallapját kell állítgatni munka közben.
Ha veszel kerékpárboltban egy 500 ft-os nyeregcső bilincses gyorsszárat, amit ha lecserélsz a gyári imbuszos állító csavarjára, azzal egy mozdulattal villámgyorsan és strapabíró módon tudod állítani a fúró magasságát és ez qrva jó dolog.
...hát azért azt tegyük hozzá, hogy az átlag hobbi barkácsoló 20-30 mm-nél mélyebb furatot ritkán csinál, ami megfelel pl. a köldökcsapozásra, vagy pánthely marásra... ilyen mélységig bőven elfogadható furatot fogsz tudni készíteni.
De a biztos az, ha elmész egy OBI-ba és megkérdezel egy eladót, hogy mi a véleménye, (általában értenek hozzá) és/vagy te magad győződsz meg arról, hogy a kiállított darab alapján meg fog-e neked felelni.
Gondolkozz el azon, hogy egy 25-30 ezres állványos fúró sem biztos, hogy tökéletes. Ráadásul ebben az árban a 350W nem éppen bivaly teljesítmény, főleg, hogy ma már egy szaros kézi körfűrészbe is belepakolnak 1000-1200W-ot... szemben egy kézi fúrógéppel, amit belefogsz az állványba és azon tudod állítani a forgásirányt és a fordulatszámot.. előbbit anélkül, hogy fel kéne nyitni a gépházat és átrakosgatni a szíjat.
Köszönöm a válaszokat. Vsz megveszem ezt,mert eddig a kézi fúróval próbáltam merőlegest fúrni, több- kevesebb sikerrel, ahhoz képest nagyon jó lesz.
Az állványos fúró fel sem merült, mert van egy halom kézi fúróm,és az 57 m 3 es panelba nem akarok még egyet, + pénzt sem szívesen áldoznék rá. Elballagok Obiékzoz valamelyik fúróval, belepróbálom, és megnézem mennyire zavaró az a holtjáték
Ha érdekel egy pár kép, itt az egyiken azt láthatod, hogy megcsináltam, amit korábban írtam: fúrtam egy menetet a felső részébe és egy 5-ös csavart belehajtottam és már nem nagyon lötyög.
Igazából a másik oldalára szerettem volna, csak ott elszúrtam a menetet.
A másik képen azt láthatod, hogy egyszer van benne egy 500 ft-os nyeregcső bilincs, illetve csináltam neki bútorlapból egy munkapadot, aminek segítségével pillanatszorítókkal is rá tudok rögzíteni szinte bármit.
Kapupántcsavarokkal még a satut is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!