Szerintetek ilyen húzódzkodó rudat honnan lehetne szerezni, amin a csajok tolják? [link] Esetleg csináltatni lehet valamilyen szakembernél ilyesmit? A betonozás, oszlop készítés része menne, de a fém megmunkáláshoz, heggesztéshez lövésem sincs, és egyébként is gondolom rozsdásodna, ha csak úgy ráheggesztetnék ilyen csavarozható biszbaszt.
Rozsdamentes csővel meg tudod csinálni, rá kell hegeszteni egy szintén rozsdamentes acéllemezt amint előfúrsz a leendő rögzítő csavarok helyén. Elmész pl egy autószerelőhöz és pikk-pakk ráhegeszti neked co-val. Viszont húzós ára van az ilyen rozsdamentes csöveknek. Sima acélcső szétrohadna kint, festeni meg nem valami praktikus vagy ahol majd fogni szeretnéd ott valami anyagot rá kéne tekerni... Esetleg olcsóbban, rozsdamentes cső helyett használhatsz sima horganyzott vízvezeték vascsövet, azt hiszem azt is lehet co-val hegeszteni bár ebben most nem vagyok biztos.
2016. márc. 23. 08:08
2/3 anonim válasza:
Nem akarok beleokoskodni, de egy autószerelőnek szinte biztos nincs rozsdamenteshez való huzala, de még egy karosszérialakatosnak sem valószínű. Mert nem az a lényeg, hogy MIG/MAG-al hegesztik vagy elektródával esetleg AVI-val, hanem hogy a varratfém megfelelő legyen. Ha sima szerkezeti acélhoz való hozaganyagot használnak, az ugyan úgy rozsdásodni fog és mellesleg hegesztésnél jó eséllyel szétfröcsköli az inoxot. Annyira nem egyszerű rozsdamentest hegeszteni, ha nincs valami ismerősöd aki ilyenekkel foglalkozik akkor én nem ezen a vonalon indulnék el. A horgany szintén nem jó, mert leég a hegesztésnél és utána az is rozsdásodni fog.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem a legegyszerűbb 2 furat lenne az oszlopokba a cső külső átmérőjével és egyszerűen átdugni rajta az inox csövet. Ha nem elég passzos, meg lehet 2 oldalról biztosítani csavarral, hogy ne csúszkáljon.
2016. márc. 23. 17:08
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Közben beszéltem egyik haverral, szerinte meg lehetne próbálni sima acélcsőre ráheggeszteni ilyen talpat, aztán porfesteni. Úgyhogy első körben most ez lesz, aztán ha esetleg nem válna be, akkor lyukat még mindig tudok fúrni a fába egy rozsdamentes csőnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!