Ilyet mivel tudok készíteni?
Nem a képen a minta a lényeg, hanem, hogy milyen eszközzel van elkészítve...
Kép: [link]
Ilyenre gondoltam, hogy ezekkel el lehet készíteni?
Link: [link]
Ami a képen van, azt szinte biztosan CNC-n vágták ki lézerrel. Azért is vannak megégve a vágott felületek.
A linkelt gépekkel (gondolom a Dremel szerű multifunkciósokra gondolsz) ilyen részletességű munkadarab nem igazán készíthető. A sarkos részekhez nem nagyon lehetne odaférni, maximum egy 1-2mm-es maróval, de igen biztos kéz és nagy gyakorlat kellene, hogy valahogy ki is nézzen a végeredmény, mert ilyen finom részleteknél nagyon könnyen bele lehet kapni.
Én valószínűleg úgy csinálnám, hogy felrajzolnám először a kívánt mintát majd a nagyobb kieső részek kontúrja mellet végig fúrnám egy kisebb fúróval, a megmaradt részeket átvágnám egy borotvaéles vésővel. Mindezt persze úgy hogy 1-2mm simítási ráhagyás maradjon. A végső alakot pedig finom vágatú reszelőkkel alakítanám ki. A finomabb részeken, ahol csak pár mm esik ki, ott a lehető legtöbbet kifúrnám, majd tűreszelővel felbővíteném a megfelelő alakra. De ez egy igen hosszadalmas és pepecs munka.
Nem tudom az égetett felület mennyire fontos, de azt mindenképpen utólag lehetne csak pótolni.
Tudom, hogy lézerrel van elkészítve mert oda is van írva... Csak a fő kérdésem, hogy a linkelt gépek közül melyikkel lehet ilyet készíteni?
Sokkal nagyobb (Japán írásjeleket) szeretnék hasonló módon elkészíteni, csak nem tudom, hogy melyik gépet vegyem meg...
Lombfűrészgép. Ezzel fogsz tudni hasonló munkát végezni. A széleit nem égeti meg, de elég részletesen és finoman lehet vele vékonyabb faanyagokból mintákat kivágni.
Ha már lombfűrész akkor a kézit ajánlanám mert ha mégsem válik be a gépi megoldás sokkal drágább és később is áttérhetsz a gépire.
A kis gravírozó gépecske egy egy betűre lehet megoldás ha van hozzá sokféle profilú eszköz mivel fúrni,marni s csiszolni/köszörűlni lehet vele. Nekem is van és néha használom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!