Palatáblát miből szokták készíteni? A modernek lehet hogy nem is palák, csak valamivel lefestik? Mit és mivel lehet lefesteni házilag, hogy krétával használható táblát kapjunk?
Van kimondott táblafesték fekete és zöld színben. Fára, falra jó, de sok más mindenen is megáll. Skolatex a neve.
#1 jól írja
nekem még volt palatáblám, és palavesszőm, bár nem az iskolában használtuk, csak örököltem apámtól ... amiről te beszélsz az nem az :)
Nincs köze, de 1 négyzetméteres természetes palát nem fogsz találni egykönnyen és a kérdező kérdésére igyekeztem válaszolni, vagyis, hogy mivel helyettesíthető, mitől lesz használható. Ezért találták ki a hasonló adottságú eternitet, ebből van a rombusz pala, hullámpala, régi csatornalefolyók. Ezt lefestve táblafestékkel megtévesztésig hasonlít a felülete a palára...
Gondolod, hogy a régi iskolákban a világ másik feléről hoztak 2x2 méteres táblákat milliókért? :) Lefestették az eternitet vagy a sima deszkát. A lényeg 70%-a a festékben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!