Szeretnék venni láncfűrészt. Nem tudom eldönteni melyiket venni, Stihl ms181, vagy Stihl ms 211 vagy Husqvarna 236 vagy Husqvarna 135.8 m3,30 cm átmérő körül tűzifa vágáshoz. Melyik jobb, tartósabb, alkalmasabb láncfűrész?
így nem hogy nem írsz árhatárt.
mondtam a 236 után jön egy árugrás,makitában is,stihlben is,husqvarnaban is,pont ezért ajánlom inkább a kisebbiket mert ha ettől kicsit erősebbet szeretnél az kb dupla ár,tehát aránytalanul drágább.
a gallyazó fűrész jó darabolni is,annyi hogy ezek kis lappal /35cm/ vannak szerelve és nem egész napos munkákra tervezettek.
nem jelenti azt hogy nem lehet velük 30cm-es keményfa rönköt vágni.
jobban terheli a fűrészt mint egy nagyobb erdészeti társát,tovább is tart elvágni de az nem is 65ezer forint hanem 170ezerről indul ami már mezőgazdasági vagy erdészeti célokra tervezett.
ha csakugyan ennyi munkára kell akkor viszont azon is érdemes elgondolkodni hogy megéri e venni.
biztos vannak felétek is láncfűrésszel rendelkező emberek akik maszekba vállnak ilyet.
én személy szerint szerintem 10ezret kérnék egy ilyen munkáért.
ha veszel egy husq 445-ot akkor annak az árából 14 alkalom jönne ki.
plusz ha te csinálod akkor ugye tankolod,drága stihl adalék is kell a benzinhez,lánckenő olaj,tartalék lánc,ha nem tudod élezni akkor lánc éleztetés,tehát egyéb felmerülő költségek is vannak.
sokan vannak inkább vele úgy hogy kert gazdálkodáshoz vesznek egy elektromosat aztán ha komolyabb meló van inkább hívnak engem vagy ismerősüket,főleg ha valami alpinista favágás kellene.
végig kell gondolni hogy hogy jársz jobban esetleg ha nem sürgős akkor kivárni egy akciót,néha elég jó akciók szoktak lenni.
használtan csak megbízható embertől szabad venni,az ms390-el én is kicsit befürödtem mire minden jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!