Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szeretnék venni láncfűrészt....

Szeretnék venni láncfűrészt. Nem tudom eldönteni melyiket venni, Stihl ms181, vagy Stihl ms 211 vagy Husqvarna 236 vagy Husqvarna 135.8 m3,30 cm átmérő körül tűzifa vágáshoz. Melyik jobb, tartósabb, alkalmasabb láncfűrész?

Figyelt kérdés

#sinkoerik
2016. márc. 7. 12:10
1 2 3
 11/22 dirtboy ***** válasza:

mi a kérdés? már írtam hogy H 236 jó lesz.

ha tudod kezelni a képet,használod a rönkfogót és úgy fűrészelsz ahogy kell.

nem öntesz a tankba kétféle adalékkal kevert benzint és megfelelő lánckenő olajat használsz,valamint figyelsz is rá hogy olajoz e,nem dugult e el.

a láncot megtudod élezni vagy élezteted és hozzá nem felejted el a mélységhatárolót is reszelni,a légszűrőt néha kitakarítod akkor 15-20 évig vígan elvagdosol a 236-al.

2016. márc. 8. 14:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Előző: Már bocsánat, de biztosan 236-ot akartál írni? Mert az egyértelműen gallyazófűrész. Nekem 435 van, de annak is fel van adva a lecke vastagabb fánál, és ahhoz képest a 236 játékfűrész. Van egy erdőbirtokunk, ahonnan saját magunk termeljük ki a téli tüzelőnket, oda pl. már a 435-öt is csak másodfűrésznek viszem ki a Stihl mellé, ha az ms261 beszorulna.
2016. márc. 8. 22:17
 13/22 A kérdező kommentje:
Megnéztem Solo láncfűrészet is,ez sokkal jobb teljesítmény és jó minősége,és ár olcsóbb,ugyanaz teljesítmény,mint Makita illetve Oleo mac láncfűrész.Példa Solo 643?
2016. márc. 9. 08:17
 14/22 anonim ***** válasza:
Solo-ból benzinmotoros permetezőm van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Fűrésszel még nem találkoztam, de ha a permetezőjük jó, akkor talán a fűrész is.
2016. márc. 9. 14:04
 15/22 dirtboy ***** válasza:

tegnap 22:17

igen,azt akartam írni

nem időre fog szerintem vágni vele,nem verseny,így aztán anyagilag jó döntés a 236 az évi 8kobméter 30cm-es fa törzsek darabolásához.

nekem is van 031AV meg ms390 de legtöbbet inkább két oldalról vágok az AV val.

Ha valaki ismeri a technikát /nem bonyolult/ és nem csak telibe nyomja rá a fűrészt mint süket a csengőt akkor az a 2,5lovas 236-os elég oda.

2016. márc. 9. 19:07
 16/22 anonim ***** válasza:
Fűrészt nem nyomunk rá, sem telibe, sem máshogyan. :-) A fűrésszel fűrészelni kell. És aláírom azt is, hogy valahogyan el lehet vágni a törzseket egy gallyazófűrésszel is, de attól még nem az lesz a legalkalmasabb gép erre a munkára.
2016. márc. 9. 21:09
 17/22 dirtboy ***** válasza:

Egyről beszélünk,rönkfogót kell használni és kész.

Abban viszont nem értek eggyet hogy csak és kizárólag galyazó lenne a 236.

Nyilván minél erősebb annál alkalmasabb a munkára de mivel nem favágóról van szó így én nem vetetném meg vele az erősebb és persze a drágább fűrészt.

Itt van pont egy nagy ugrás az árakban.

2016. márc. 10. 07:14
 18/22 A kérdező kommentje:
Szerintem Husi 236 nem arra való fadaraboláshoz,én véleményem farmer célokra láncfűrésznek jó,(nem jó hobbi),ez alkalmas fadarabolás,jó minőségi gép ára:Stihl 140,Husqvarna 125,Makita és Oleo Mac 100,Solo 85 ezer Ft.
2016. márc. 10. 08:02
 19/22 dirtboy ***** válasza:

de mi a frászért nem írsz egy maximum árat és akkor úgy ajánlanánk.

próbálok itt olyan választ adni hogy a munkát el tudd végezni de anyagilag se legyen túl megterhelő/neten sokan ajánlanak úgy hogy hagy vegye nem az én pénzem/.

de úgy tűnik semmi nem jó.

szerinted a 236 nem jó darabolni holott a kérdésedben ott szerepel még az ms181 is ami a 236tól aztán sokkal kisebb gép.

szerepel még a ms211 is ami megint csak kisebb,szerepel a 236 is.

az ms211 120ezer forint,a 236 65 500ft. akkor melyik is a jobb vétel? egy kategória itt mindegyik felsorolt fűrész,mind ugyan arra a célú felhasználásra készült /kertápoláshoz/.

vagy akkor ott van talán ezt ajánlották a husq 445 139 ezerért ha adsz érte annyit.

2016. márc. 10. 10:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Igen,jól mondtál. Azért azt hittem,hogy Husqvarna 236 nem arra való fadaraboláshoz,de ez igaz e vagy nem. Nem tudom megmondani. Durva 80 ezer Ft körül tudok venni. Néztem használt lancfureszeket is,de még bizonytalanság miatt nehezen tudok venni. Remélem tudsz e segíteni ajánlatot.
2016. márc. 10. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!