Osb lapokbol keszult kerti tarolo milyen elettartamu lehet?
Figyelt kérdés
Kb hany evig birja, le kellene kezelni valamivel?2016. febr. 27. 08:31
1/4 anonim válasza:
Az eső miatt secc-perc alatt megszívja magát. Kell rá legalább zsindely, és érdemes nagyon alaposan belakkozni főleg a széleit, ahol a rostok elvannak vágva. Ezek után, ha jól van megépítve, és a víz elvezetés/zárás jól megoldott, akkor sok évet adok neki.
2/4 anonim válasza:
"Nyersen" max 3-4 év.(tapasztalat)A lakkozás jó 5let,a probléma annyi vele,hogy a minőségi jó lakk sokkal többe fog kerülni mint maga az osb lap,pláne ha 2-3 sorral átkened.A vágott széleket sajnos 100%-osan lehetetlen lezárni,az itt bejutó víz és nedvesség a leggyilkosabb.
3/4 anonim válasza:
Nagyon jól írja az előző.
Szerintem is csak kidobott pénz.
Viszont ha pl. horganyzott trapézlemezből csinálod, festeni sem kell és "örök életű" lesz. Bármilyen színben és méretben rendelhető.
4/4 Artur69 válasza:
Nekem 8 éve áll és mint az ujj.Szerintem a lényeg neérjen a földre az enyém alja lemezböl van és 30cm magasról indul az osb a másik a kezelés.Én obis lazurral kenem 10l talán 2000forint kannás kb 3 réteg és 3-4 évente ráhúzok ujra 2 réteget hengerrel nemnagy munka.ha 15 évenként ujra rakom akkor is töredéke a lemeznek.A másik nekem fa van bent rendesen megpakolva tehát van rajta terhelés is amit a lemez nembírna vagy csak nagyon komoly odafogatással.Persze kérdés a szerkezet miből lessz fa vagy vas a vashoz jobb a lemez egyszerűbb felfogatni és időtálobb de drágább ha fa akkor szerintem osb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!