Van különbség a vídiás és a keménylapkás fűrész között?
Figyelt kérdés
Ytong fűrészt akarok rendelni a Vateráról. Feltűnt, hogy a vídiásnak nevezett fűrészlapok rendre drágábbak, mint a keménylapkásnak tituláltak. Eddi azt gondoltam, a ettő ugyanaz. De akkor miért van több ezer Ft eltérés az árukban?2016. febr. 23. 11:59
1/6 anonim válasza:
Eddig én is így tudtam. Egyébként a vídia is keményfémlapka!
2/6 anonim válasza:
A vídia egy külön kis betét amit ráforasztanak, a keménylapkás meg az ha a fogat feledzik nagyon keményre
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utsó.
2016. febr. 23. 14:31
4/6 anonim válasza:
Ha a fogat feledzik keményre, attól még nem lesz keményfém-lapkás, az edzett fogas fűrész. A keményfémlapkás fűrésznél a fogakra keményfémlapkát forrasztanak. Ez lehet különböző minőségű.
Ez nagyjából választ ad. A lényeg, hogy a vídiás keményfémlapkák elméletileg volfrám-karbid bázisúak. Gyakorlatilag meg vagy keményfémlapkát írnak, vagy vídiát, mert nem biztos hogy ismerik a különbséget.
Én másban látom az árkülönbség okát:
"olcsó" keményfémlapkás, 76cm, 17 fog
"drága" vídiás, 75cm 34fog. Vagyis kétszer annyi foga van, kétszer annyi lapka, valószínűleg ezért drágább.
Itt egy lapka nélküli fűrész, látszik, hogy nincs ráforrasztva semmi.
5/6 A kérdező kommentje:
Természetese ezeket én is néztem, kedves utsó, mert bennem is felmerült a dolog.
De nézd meg pl ezt.
2016. febr. 24. 11:16
6/6 anonim válasza:
Itt sem látok semmi meglepőt. Nincs már központi árhivatal, ugyanennél az eladónál a 17fogas fűrész is olcsóbb. Az árkülönbség oka nem az, hogy van-e keményfémbetét, vagy nincs, mivel egyértelműen van. Egyébként érdekes, hogy az extol vállal 5 év garancát a termékeire, és a hivatalos forgalmazónál az sem olcsóbb, mint a vaterás vídiás (még egyszer, a vídia az a volfrám-karbid, ami általában a keményfémlapkák fő összetevője). Nyugodtan megveheted az extol fűrészt, a 34 fogas jó áron van, de egyébként is jobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!