Hány cm vastag hőszigetelést lehet tenni padlóra?
Figyelt kérdés
Szeretném, ha alulról sem hűlne nagyon a házunk, és gondoltam 10cm vastag hőszigetelést raknák az általános 6cm helyett. Van ennek technikai akadálya?2010. márc. 30. 22:56
1/6 anonim válasza:
Technikailag megoldhato, viszont a koltsege nincs aranyban a nyereseggel!
Altalaban 4 cm-t szoktak rakni, a +2cm is csak azert kerult hozza, amiert Te most 10-et akarsz!
(Az autoban hiaba teszel magadra 2 egyforma biztonsagi ovet!)
2/6 anonim válasza:
Nincs sok akadálya, én is 10-et tettem. Természetesen jobban szigetel, mint a kevesebb. A pluszköltség megtérülésének várható ideje pedig rohamosan csökken minden energiaár-emeléssel.
Az viszont igaz, hogy talán érdemesebb a födém és falak szigetelését növelni először.. Pontos számokat csak egy kiterjedt hőtechnikai számítás adhat. (Nekem tető 20, homlokzat 20, padló 10cm.)
3/6 anonim válasza:
Nekünk is 10es van a padlón a nappaliban és kimondottan nagy a különbség ahhoz a helységekhez képest ahol nincs vagy kisebb a szigetelő anyag vastagsága bár eleve padló regiszter van minden hol de a nappalié sokkal nehezebben hűl ki mint a többi szoba.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mi a falra 10, tetőbe 20, padlóra 10cm-t gondoltunk.
2010. márc. 31. 10:20
5/6 anonim válasza:
Ehhez a fal és tetőszigeteléshez viszont aránytalanul sok a padló 10. Azokat a centiket a tetőbe (v. a falra) téve több energia lenne megspórolható. A tetőbe gyapot kerül, az ráadaásul sokkal olcsóbb is, mint a lépésálló EPS. Úgyhogy én a helyedben levenném a padlót mondjuk 6-ra, és ebből az árból növelném a tetőt 10-zel.
6/6 anonim válasza:
5 cm-es lépésálló, rá pedig beton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!