Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Előfordulhat, hogy ráz a vízcsap?

Előfordulhat, hogy ráz a vízcsap?

Figyelt kérdés

Egy hideg vizes csapról van szó, itt semmi elektromos dolog nincs, a bojler és a meleg vizes csapok a mellette lévő helyiségben vannak.

Mostanában mikor kinyitom ezt a csapot, többször mintha egy ici-pici pillanatig úgy érezném, hogy ráz (a kezemre érkező víz első cseppje).

Tehát jobb kézzel kinyitom, még semmi, és ahogy a bal kezemet tartom a csap alá a vízfolyam legeleje, mintha megszúrna, mint mikor az áram kezd megrázni, olyan.

Lehetséges, hogy jól érzem, valami elektromos dolog?

Vagy csak túl hideg a víz, á de nem annyira hideg. Vagy talán a hol jobban, hol kevésbé kiszáradt bőröm csap így be?!

2016. febr. 13. 14:43
 1/7 mantis religiosa ***** válasza:

Ha csak az elején érzed, nem biztos hogy az áram ráz. Azt folyamatosan kellene érezned.

Igazából a falban futó vezetéktől is lehet, ha valamilyen beázás, vagy szivárgás van. Ha van kismegszakító-táblád a lakásban, egyesével lekapcsolva ptóbáld végig, van-e változás. Ha valamelyiknél nem érzed, akkor abban az ármkörben lesz a gond.

2016. febr. 13. 14:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elő.

De az áram,az lehet fordítva van mint gondolod: Lehet hogy te vagy épp" feltöltődve(műszálas ruhában gumi papucsban) , és ergo te vagy aki feszültség alatt lett,és te ott épp levezetődsz a folyó vízen és azt érzed hogy áramütést kapsz.

2016. febr. 13. 17:43
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Hívj egy hozzáértő szakembert, aki pár másodperc alatt megállapítja a problémát. Nehogy valami komoly baj keletkezzen belőle.
2016. febr. 13. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jol irtad le, a #2 a nyerö!
2016. febr. 13. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy a 2-es a nyerő. Ugyanis a kóboráram létező jelenség. Öreg házban laktok, kérdező?
2016. febr. 13. 23:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Amiket írtok, én is úgy gondolom, illetve remélem, hogy a 2#-es a nyerő. Gumipapucs igen, és bár nem igazán műszálasak a napokban hordott cuccaim, de lehet ez-az akadt a kezembe, ami az. Majd átgondolom ha legközelebb ilyet érzek, akkor mit csináltam előtte, s lehetek-e "feszültség alatt". :)

Egyébként tényleg csak amikor a víz első cseppjei hozzám érnek, akkor szoktam érezni és enyhén.

Miquel, a ház öreg, és vályog... De nincsenek benne otromba műszaki megoldások. Ahogy átgondoltam, a vízvezetékek közelében nincs is áram vezetve.

Amire én gondoltam, az a bojler. Ami ugyan nem ehhez a csaphoz kötődik, hanem másik helyiségben más csaphoz,

de attól még a vízvezeték egy a házban, szóval ha hosszan is, de össze vannak kötve...

És a bojler is elég öreg már, arról meg már hallottam, hogy öreg bojler miatt áramütés. Mondjuk azt nem tudom konkrétan, hogy hogyan megy....

Erről, vagy az említett kóbor áramról ha írnátok, szívesen olvasnám, hogy okosodjak, függetlenül attól, hogy mi a helyzet nálunk....! Eddigieket is köszi!

2016. febr. 14. 02:12
 7/7 anonim ***** válasza:
2016. febr. 15. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!