Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerti tót ki betonozom szét...

Baranyi157 kérdése:

Kerti tót ki betonozom szét fagy télen?

Figyelt kérdés

2016. jan. 17. 13:22
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

A kerti tót olyasmi lehet, mint a kerti törpe, csak felvidéki:)

De viccet félretéve, egyelőre a helyesírásoddal és a tanulmányaiddal kéne foglalkoznod, a kerti tó problémáját pedig bízd a szüleidre. Persze tudom milyenek a gyerekek, annak idején mi is csentünk csákányt és lapátot a szüleinktől, mert metrót akartunk ásni a szomszédba. Utána persze kikaptunk, szóval neked sem ajánlom, hogy a saját szakálladra elkezdj betonozni a kertben :)

2016. jan. 17. 14:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szét fagyás a baj hanem hogy elmegy belőle a víz mert a beton elengedi. Egyébként be is kell vasalni ami nem olcsó. És mire ki kened valami vízzáróval hogy ne menjen el a vized pont duplájába kerül mintha vettél volna 1mm -es pvc tó fóliát.
2016. jan. 17. 15:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tótól függően, egyes, másfeles fólia. Nekem 150 négyzetmétert 3 óra alatt leraktak hárman.
2016. jan. 17. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak nekem is Tót felvidéki barátaim,..ők nem szeretnék ha betonba tenném őket,de nem a fagy miatt :D
2016. jan. 19. 17:42
 5/10 Franz Müller válasza:

A sok nagyeszű csak kritizálja a helyesírásodat, de egy sem írja ide a helyes megoldást. A kérdés feltevése helyesen:--- A kerti tavat---- tót helyett.

Egyébként annak van igaza,aki betonozás helyett vízzáró fóliát ajánl. Ha eléggé mély a tó, csak a teteje fagy be, mint pl. a Balatonnak.

2016. jan. 21. 07:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem a helyesírás miatt írt poént.

Egyszerűen csak jópofán hangzik maga a mondat mintha a

,kerti tót-ot' mint 1 létező személyt be akar betonozni a kérdező.

2016. jan. 21. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy tót a csávó, azért töri a magyart. ;)

Nem történelem, hanem töri... tördeli.

2016. jan. 22. 07:46
 8/10 Rodryga válasza:

Igen a kerti tó télen való elkészítése sajnos nem ésszerű.

Várd meg plusszos időjárást és akkor kezdj neki, de ne egyedül, mert mire megcsinálod újra fagyni fog.

De csak ha ragaszkodsz a betonozáshoz. Amúgy én is a fóliázást ajánlom. Javaslom, hogy alaposan tanulmányozd az egész menetét mielőtt nekifogtok.

https://www.youtube.com/watch?v=O8v3mYUfzMU

2016. jan. 22. 08:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy azt már előttem is írták, ajánlatos acél hálóval erősített betont készíteni.

Létezik olyan adalék, amit a beton keverésekor a vízhez kell adagolni és vízzáróvá teszi a betont. Ez egyrészt azért jó mert nem engedi elszivárogni a vizet a tóból, másrészt ha nem tud átázni a beton, akkor nem lesz fagyérzékeny. A megfagyó víz az, ami szétrepeszti a betont.

Az is igazat mondott, aki azt írta, hogy a kerti tavak nem fagynak át teljesen, többnyire csak a felületen alakul ki jégpáncél.

Láttam olyan kerti tavat (tót :) ), amit kültéri beton festékkel festettek át, hogy vízzáró legyen.

Amit én láttam, az évek óra állta a fagyokat, nem repedt szét.

Természetesen a tófólia is jó megoldás. Olcsónak nem nevezhető egyik megoldás sem, de legalább jó lesz.

2016. jan. 23. 14:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Valóban létezik vízzáró beton, különböző mértékű vízzárósággal. Viszont építőmérnökként az a tapasztalatom, hogy valóban, és hosszú távon vízzáró beton nincsen. Valamivel muszáj szigetelni. És akkor már sokkal olcsóbb a sima kerti fólia.

Egyébként létezik fagyálló beton is.

Ezeket a különleges tulajdonságokat (vízállóság, fagyállóság, gyorsan kötő, lassan kötő, stb., stb) különböző adalékanyagokkal és pontos receptúrával érik el. A házi betonkeverőben nemigazán lehet elérni.

2016. jan. 24. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!