Ütvefúró vásárlásnál milyen adatokat kell nézni? Teljesítmény, márka? DeWalt, Bosch, Makita?
Először is azt kell eldönteni ,a munkádhoz kell,esetenkéán hosszabb időtartam használatra ,vagy csak esetenként otthon ?
A teljesitményt ez nagyon befolyásolja .
Azt hogy a gépet betonhoz kell-e MAJD használni.
A Betonhoz (panellakások) FÚRÓKALAPÁCS kell ami SDS tokmányú ,és ez FELTÉTLEN SZÜKSÉGES paraméter!
Más unevezett sima ütvefúróval ez egy 1 kínszenvedés,mind a gépnek ,mind a a fúrónak,mind a szomszédoknak egy fölösleges kínzás.
A márka ezután jön csak,mint folytonos ipari jellegű-e az a munka..
Ha elsősorban lemez, fa fúrásra kell akkor nem olyan fontos gondolom az ütvefúró esetleg véső funkció, bár gondolom egy komplex gépet szeretnél amivel ha kell tudsz falat is fúrni, erre viszont csak sds+-os gép lenne a legalkalmasabb, egy gyorstokmányos átalakítóval, lényeg hogy lehessen fordulatszámot szabályoznod, forgásirányt váltani, és természetesen ütvefúró/sima fúró funkciót kapcsolni. Érdemes megnézni hány watt-os a gép teljesítménye és az ütőenergiája (joule), esetleg még a gép súlya lehet fontos bár engem nem zavar ha nehezebb egy gép lényeg a megbízhatóság. Nem tudom milyen árkategóriában gondolkozol olcsóbbak közül szerintem ez jó (otthoni használatra):
Ha komolyabb érdekel gyakorlatilag a felsorolt márkák mind nagyon jó gépeket csinálnak, személyes pozitív tapasztalatom nekem eddig a DeWalt-al volt leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!