Pozdorja bútorlap polc mennyire "öregszik"?
persze mert az állvány.
elég sok függőleges elem van benne,azok azért bírják tartani a súlyt,valamint a hátoldal is biztos hogy ugyan ilyen anyag nem pedig vékony hdf.
merőlegesen terhelve a pozdorja nagyon gyenge.
Igen, az öregedés nem lehet gond, csak az, hogy ha nincs ekkora teherbírása.
Pár fotó alapján szerintem jobban lehetne tippelni.
úgy elbírja,hátlapnak pedig mondom ne hdf legyen hanem ugyan úgy bútorlap és akkor nem fog össze csuklani.
lehetőleg a függőleges tartók alatt legyen masszív talp.
Pozdorjából ilyen talpat, mint a linkelt képen van, biztosan nem csinálnék. Felmosáskor tuti, hogy víz fogja érni, és attól csúnyán megduzzad a bútorlap. Jó pár bútorunkat készítettem már pozdorjából, és a utolsó daraboknál a padlóval érintkező élekre 1x2 cm-es tömöt fa léceket csavaroztam.
Egyébkénk pozdorjából is többféle minőségű kapható. Van fóliázott vacak, volt ilyen ikeás szekrényünk (rokonunktól kaptuk, én nem vettem volna meg), illetve van rendes laminált bútorlap. Ez utóbbi sokkal tartósabb, bár a vizet egyik se bírja.
A kb 10 éves tapasztalatom a pozdorjával egyébként ugyanaz, mint amit a 4-es válaszoló tömören leírt. Ma már a tömörfa bútorokat preferálom. Drágább ugyan, de ég és föld a különbség a pozdorja és a tömör fa között. A neten sokszor nagyon jó áron hozzá lehet jutni használt, jó állapotú bútorokhoz. Érdemes körülnézni.
Nekünk ilyen komódon van az akváriumunk:
Van ugyanilyen fajta is, csak másfélszer szélesebb (felül 6 fiók, alul 3x3). Itt van egy, csak a fogantyúi más fajták:
Erre már egy elég nagy akvárium ráfér. Nekünk 2 ilyen kis komódunk van, és 1 nagy. Mindhármat használtan vettük és elég olcsón. Használtan kb. annyiért meg tudsz egy ilyet, vagy hasonlót venni, mint amennyibe az anyagköltség kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!