Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pozdorja bútorlap polc mennyir...

Pozdorja bútorlap polc mennyire "öregszik"?

Figyelt kérdés
Van egy magasabb álló polc ilyen fehér bútor lapokból, van rajta egy akvárium, arra gondoltam hogy ki lehetne bővíteni hogy egy nagyobb, hosszabb akvárium ráférjen. viszont ez a polc már több mint 15 éves, nem tudom már honnan van, de jó állapotú, mondjuk eredetileg szerintem ilyen kisebb könyvespolc volt valamikor. De így ha átlehetne alakítani, akkor csak 2 ugyanilyen oldal lapot kellene vágatni, na meg alsót fölsőt hogy összeérjen, néhány ezerből talán meg is van. Kérdés az mennyire lehet vele dolgozni, idő teltével nem száradt nagyon el belül ?
2015. dec. 29. 12:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom mekkora akváriumra gondolsz, de annak igen komoly súlya van. Tedd fel ugyanezt a kérdést az akvarisztika kategóriában, szerintem tudnak segíteni.
2015. dec. 29. 13:55
 2/11 A kérdező kommentje:
hát egy 80-100 cm hosszú. 40-60 széles. De azért látni ekkora akváriumokat hogy hírdetik ilyen akvárium szettbe, ugyan ilyen bútorlapokból összerakva. akvárium tartó állvány néven, [link]
2015. dec. 29. 14:08
 3/11 dirtboy ***** válasza:

persze mert az állvány.

elég sok függőleges elem van benne,azok azért bírják tartani a súlyt,valamint a hátoldal is biztos hogy ugyan ilyen anyag nem pedig vékony hdf.

merőlegesen terhelve a pozdorja nagyon gyenge.

2015. dec. 29. 14:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem azzal van a baj, hogy öregszik, hanem azzal, hogy fiatalon is szar...
2015. dec. 29. 18:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen, az öregedés nem lehet gond, csak az, hogy ha nincs ekkora teherbírása.

Pár fotó alapján szerintem jobban lehetne tippelni.

2015. dec. 29. 18:18
 6/11 A kérdező kommentje:
hát najó, teherbírásra úgy gondoltam én is hogy függölegesen is rakok amolyan "merevítőket. vagy felejtsem el ?.
2015. dec. 29. 18:42
 7/11 dirtboy ***** válasza:

úgy elbírja,hátlapnak pedig mondom ne hdf legyen hanem ugyan úgy bútorlap és akkor nem fog össze csuklani.

lehetőleg a függőleges tartók alatt legyen masszív talp.

2015. dec. 29. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Pozdorjából ilyen talpat, mint a linkelt képen van, biztosan nem csinálnék. Felmosáskor tuti, hogy víz fogja érni, és attól csúnyán megduzzad a bútorlap. Jó pár bútorunkat készítettem már pozdorjából, és a utolsó daraboknál a padlóval érintkező élekre 1x2 cm-es tömöt fa léceket csavaroztam.

Egyébkénk pozdorjából is többféle minőségű kapható. Van fóliázott vacak, volt ilyen ikeás szekrényünk (rokonunktól kaptuk, én nem vettem volna meg), illetve van rendes laminált bútorlap. Ez utóbbi sokkal tartósabb, bár a vizet egyik se bírja.

A kb 10 éves tapasztalatom a pozdorjával egyébként ugyanaz, mint amit a 4-es válaszoló tömören leírt. Ma már a tömörfa bútorokat preferálom. Drágább ugyan, de ég és föld a különbség a pozdorja és a tömör fa között. A neten sokszor nagyon jó áron hozzá lehet jutni használt, jó állapotú bútorokhoz. Érdemes körülnézni.

2016. jan. 1. 10:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Na igen mondjuk Valóban a pozdorjával annyi gond ha víz éri.. eleve vizes dolog ez az akváriumozás. Akkor legyen Fenyő be pácolva, lakkozva ? Mondjuk akkor az egészet újra kéne tervezni, egy teljesen új bútort csinálni.. Itt meg az lett volna a lényeg hogy Ki lehetne e bővíteni a már meglévő polcot és olcsóbban jönne ki
2016. jan. 1. 11:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen komódon van az akváriumunk:

[link]

Van ugyanilyen fajta is, csak másfélszer szélesebb (felül 6 fiók, alul 3x3). Itt van egy, csak a fogantyúi más fajták:

[link]

Erre már egy elég nagy akvárium ráfér. Nekünk 2 ilyen kis komódunk van, és 1 nagy. Mindhármat használtan vettük és elég olcsón. Használtan kb. annyiért meg tudsz egy ilyet, vagy hasonlót venni, mint amennyibe az anyagköltség kerülne.

2016. jan. 3. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!