Melyik csavarlazító a legjobb és hogyan működik?
Fellazítja a menetek közötti rozsdát és a kenőhatása által könnyebben el tudnak csúszni a menetek egymáson. Általában kiváló kúszóképességgel rendelkeznek, ezért a legkisebb résen is bejutnak.
Rengeteg féle van a piacon, nem igazán lehet eldönteni, hogy melyik a legjobb, én Motip-et használok, ez elég jó.
Nekem 2 féle is van.
Würt
SaBestra
Rost Off
Plusz
Nicro 900
Rostlőszer
Ez utóbbit akkor használom,ha már semmi sem segít .
Az előző által írt mindkettő kiváló.
Amúgy a konkrét esetre kell konkrét módszer találni, ha a csavarlazító nem oldja.
Vagy kalapáccsal megütni (hogy ne deformálódjon a fej annyira, hogy ne lehessen hozzá a szerszámmal csatlakozni, esetleg valamilyen célszerszámot ütni a kalapáccsal), vagy ha jól hozzáférhető fém, akkor lánggal kell melegíteni, a hőtágulásban máshogy viselkedik a csavar, meg amibe be van hajtva, meg a rozsda. Ez a legtutibb módszer.
Én a nagy Hő-ben vagy hőmozgásban hiszek.
A bekúszóképességben nem hiszek....volt már dolgom 1-2 féktuskó légtelenítő csavarral ami atomra berohadt,és általában csak az erős felmelegítés(>600C°) az ami segített itt. Minden más szerintem paraszt vakítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!