Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyi idő alatt köt meg egy...

Mennyi idő alatt köt meg egy tubus szilikon?

Figyelt kérdés

Az eljárás a következő:

Egy 0,5 literes flakon alját levágtam, az alja felől a flakont félig feltöltöttem egy tubus szilikonnal (sziloplast), nyomtam bele egy 1,5-2 cm átmérőjű nem üreges csövet, így felnyomta a cső az anyagot, majdnem tele lett.

Mennyi idő lesz ennek a szilikonnak a megkötése? Mit javasoltok a gyorsabb kötés elérése érdekében? A kupakot (ami a végének a levágása miatt a hátulja) majd le fogom venni, hogy onnan is kapjon levegőt, hátha gyorsabban szárad. Mikor vághatom le róla a flakont?

2015. okt. 27. 17:51
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja és a csövet azt ki fogom venni, a cső köré tekertem egy műanyag vékony fóliát, így könnyen kihúzható.
2015. okt. 27. 17:52
 2/2 TappancsMancs ***** válasza:
Zárt helyen már hogy teljesen zárt helyen nem biztos hogy megszárad. Sokféle van olvasd el mi van rajta. Elvileg ennek is ott kéne lennie, de általában egy levágott végű szilikonnak ha nincs visszakupakolva csak a csőre szárad be. Van esély hogy a belseje friss marad. Levegőt kapjon de akkor is még lehet hogy beszárad egy bizonyos (a felhordási) vastagságban és alatta már zárja a levegőt a többi száradása elől. Ezeknek van egy felhordási vastagsága min-max és változó hogy teljesen zárt helyen megszárad e.
2015. okt. 27. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!