Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » WC lerögzítése járólapra/csemp...

WC lerögzítése járólapra/csempére hogyan, mivel?

Figyelt kérdés

Mikor az ülőkét igazgattam, mert folyamatosan mozgott, meg kellett húzni a csavarokat stb., helyreigazítani akkor a wc-csésze egy kicsit megbillentettem jobboldali irányba.

Szerencsére a jelek szerint a cső nem mozdult ki, sem nálunk sem az alsó szomszédnál nem folyik az anyag :D

Ugyanakkor, azóta kicsit billeg jobbra-balra a wc.

ha jól látom eredetileg vízálló szilóval volt leragasztva, csavart nem találtam benne.

Kérdésem az lenne, ha levakarom a régi szilót és újra körbenyomom az eléggé rögzíteni fogja?

2015. júl. 27. 19:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Csavarral szokták rögzíteni. Gondolom megvan a helye is. A lerögzítéskor bekell kenni szilóval.
2015. júl. 27. 19:18
 2/13 A kérdező kommentje:

Ez nem volt csavarral rögzítve, szilóval volt benyomva a lyuk és körbe a wc-csésze,

de semmi csavar nem volt benne amikor a szilót kipiszkáltam a két oldalsó lyukból, korábban viszont nem mozgott.

Mindazonáltal gondoltam megkérdezem eltávolítva a felszakadt szilót, és újjal körbeknve,

a sziló önmagában elég erős-e lefogatni a wc-t ahogy volt, avagy lehet-e más oka is a billegésnek.

A billegés egyébként minimális, de zavar a tudat hogy van.

Sajnos betonfúró alkalmatosságom pedig nincs egy csavar befogatásához.

2015. júl. 27. 19:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha jó munkát akarsz végezni, akkor fel kell szedni a kagylót, letisztítani a régi szilót mindkét felületről, zsírtalanítani, majd valamilyen erősebb szilikon alapú tömítő/ragasztó pasztával körbekened a WC-t és visszarakod a helyére. A kinyomódott felesleges pasztát száradás után egy sniccerrel levágod és kész. Nekem 10 éve így van letéve az alföldim és bírja.
2015. júl. 27. 19:50
 4/13 A kérdező kommentje:

# 3

Ha jól értem, azt mondod, igényesen leragasztva a sziló önmagában is megtartja a csészét?

2015. júl. 27. 19:53
 5/13 anonim ***** válasza:
A sziló nem rögzíti oda fixen. Én csemperagasztóba ültettem bele. De ha tényleg zavar apró keményfa ékkel meg ékelném vagy 3-3 helyen ha stabil ki nyomnám szilóval azt csá.
2015. júl. 27. 20:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Jól értetted, a sziló tökéletesen lerögzíti, mint írtam, nálam már tíz éve hibátlanul tart. Ráadásul a csemperagasztóval ellentétben, egy sniccer segítségével bármikor roncsolás nélkül felszedhető.
2015. júl. 27. 20:49
 7/13 A kérdező kommentje:

# 6

Köszönöm, megnyugodtam picit hogy nem barmoltam el semmit javíthatatlanul, valószínű csal meggyengült és elengedte a sziló :)

2015. júl. 27. 20:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Megfelelő minőségű "sziló" kell hozzá, hasonló, mint amivel az akváriumokat ragasszák és teljes száradásig nem szabad mozgatni. Az építőipari tömítők, pl. az akril, nem jó erre a célra.
2015. júl. 27. 21:05
 9/13 A kérdező kommentje:

rendben, körülnézek, hátha találok megfelelőt, bár ahogy látom, ami eddig alatta volt, az sima vízálló, ami a zuhanytálcánál és a mosdónál is van, valószínű azért bírta csak eddig, bár ha azt nézzük, mi itt lakunk már 3+ éve, és ezt még az előző lakó csinálta, vagy az előtte lévő, szóval lehet már 6+ évnél régebbi is az anyag.

Száradni meg lesz ideje, nyaralás előtt állunk, indulás előtt benyomom aztán lesz 4-5 napja száradni.

2015. júl. 27. 21:22
 10/13 A kérdező kommentje:

A WC-kagylót felszedni mondjuk még nincs bátorságom utánanézés nélkül, nem akarom hogy vissza ne tudjam rakni, mert olyat még nem csináltam, aztán lehet csak nagyobb bajt csinálnék mint ez a kis billegés :)

Ilyesmi van:

[link]

[link]

2015. júl. 27. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!