Hol tudnék hosszú szárnyas kapuhoz kereket venni?
Helo!
Adott egy régi, motoros szárnyas kapu, jó 3 méter hosszú, elején igazi orosz 5-ös vaslemez, felül fa, az persze 40es zártszelvényen meg társai (szóval dög nehéz).
Sajnos a motor már nem bírja annyira, ezért gyakran megakad, ahogy csukódna be (súrlódik az alja).
Ebből kifolyólag szeretnék egy kereket szerelni a kapu végére, a kerék útját pedig kiraknám valami vasból (ne a földön guruljon, aztán fel a térburkolatra, megint föld stb).
Amiket eddig találtam azok toló meg függő kapuhoz voltak, amik nekem nem jók.
Valaki tudna linkelni ehhez való kereket? Rugós, felfogatás vízszintesen (csavar vízszintes, felfogatási lap függőleges), a kerék meg rendesen gurulna lent a földön.
Pénztár-ajtó rácsára készíttettünk hasonlót:
- a sín a földön (fal mellé lerakva) fordított helyzetben az "U"-vas, abban futott a kerék
- a kerék nem volt más, mint a közönséges kerékpár-agy, amit erős, rövid vas-szeggel hegesztettek oda a rácshoz, a te esetedben a kapuhoz.
Ez "futott" oda-vissza az U-vasban, mint sínben, tökéletesen működött. Vagyis ez a rács nálunk, ill. nálad a kapu is nem nagy ívben, nagy helyet foglalva nyílna, hanem csak szorosan a kerítés mellett, vízszintben, ez esetben még kocsival a felette való áthajtás is talán könnyebb lenne!
Nem tudom, kellően érthető voltam-e??
köszönöm szépen a segítséget.
Sajnos fordított u profilos megoldás nem játszik, mivel ez nem toló kapu és nincs is hely arra, hogy a fal mellé becsússzon. Esetleg arra gondoltál hogy negyed körcikkelyben menne egy sima kerék?
Az utánfutó kereket meg megnézem, hátha :D
Igen, a körcikk-ben, mint bármelyik másik ajtó-ablak ami ívet leír gyakorlatilag, De ez esetben nem fogsz tudni a keréknek sínt, u.n. "futópályát" készíteni.
Akkor arra kell rámenni, hogy a talaj legyen síma, egyenletes, és akkor azon egy stabilabb kerék, pl. egy "kimustrált babakocsi" kereke????
A második válaszoló vagyok...
Nekünk sincs "futópálya a keréknek,sőt! A talaj is "olyan,amilyen".
Ehhez hasonló a miénk,csak maga a szár négyszögletes,(zártszelvény,nem cső). Van benne valami rugó is mert le~föl tud kicsit mozogni,követi az út egyenetlenségeit.
(a második képükön,kattintásra nagyítható)
ezek elég jók, köszi.
Megnézem mit tehetek az ügy érdekében :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!