Melyik fűrészt ajánlott megvenni?
Páromat szeretném meglepni egy láncfűrésszel. Most mindegyik akcióba van, de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb. Mondjuk a Husqvarna kicsit nagyobb teljesítményű, de én nő lévén nem igazán értek hozzá. Legfőképpen téli tűzifa darabolásra ill. bokor irtásra lenne használva. Köszi a válaszokat!
A kinézett gépek: [link]
Ezek közepes árkategóriájúnak nevezhető , alapvetően nem professzionális felhasználóknak készült, könnyű, kis vágásszélességű gépek. Erdőirtásra hosszabb távon egyikük se alkalmas, nem arra készültek. A láncfűrész tipikusan olyan termék, amiből nem éri meg megvenni a noname darabokat, mind a sthilnek, mind a husqvarnának neve van, nem véletlenül. A husi hibája, hogy a gyári láncokat könnyű eltépni, ha megszorulnak, mert nagy rántással indulnak ezek az új fejlesztésű motorjaik (viszont tényleg ügyes kis motorok) , a sthil negatívuma, hogy tényleg nem elégszik meg bármilyen olajjal (mármint a motorba, láncra jó bármi).
Egyik se rossz vétel, de arra számíts, hogy ha 70-80 mázsa méteres tüzifát felvágtok vele, (mármint tölgyet, bükköüt, akácot, mert a nyárfát kettéharapom), és ezen kívül még egy évben tucatnyi alkalommal használják, ezek a hobbikategóriás gépek 7-8 évet fognak bírni, többet nem.
Én is a husqvarnara szavaznék, kb. egyforma képességűek és az az olcsóbb, viszont nem rosszabb.
Egyiket se!
vegyél Stihl ms170-et 57 ezer október 30-ig.
Lácnfűrész 180 ezertől kezdődik. A legolcsóbb stihlt kell megvenni és felfogni hogy 3x jobb mint a tesco-s piacos gépek de 3x szarab mint mondjuk ahonnan indul egy lácfűrész. Egy fűrész Stihl MS261-től indul.
Hidd el nekem van mindkettő és én mindenkinek azt mondom akinek nincs sok pénze vegyen egy 170-est és 5 év mulva lecseréli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!