Konnektor utólag?
Figyelt kérdés
A házamban az egyik fürdőszobába valamilyen oknál fogva nem raktak konnektort.Utólag be lehet kötni?2015. szept. 21. 20:06
3/10 anonim válasza:
Ha a plafonig csempe van akkor azért meggondolandó hogy akarod-e hogy leverjék...
4/10 anonim válasza:
Vagy pedig kábelcsatorna és csempén kívül megszerelve, de csak IP44-es használható!
5/10 A kérdező kommentje:
Hát sajnos plafonig csempe van,igen.De én most azzal is megelégednék,ha látszana a vezeték,mert el lehet fedni,max nem lenne esztétikus az a fehér hosszú valami.Vagy mindenképpen szét kéne veretni a csempét?
2015. szept. 22. 17:07
6/10 A kérdező kommentje:
ja bocsánat,az utolsó írta nevét.Na igen,az a kábelcsatorna most nem zavarna.
2015. szept. 22. 17:09
7/10 anonim válasza:
Érdemes megnézni mi van a fal másik felén is. Nemrég csináltam hasonlót. Nem szerették volna szétverni a csempét, viszont a válaszfal másik oldalán volt konnektor. Konnektor ki, válaszfal átfúr, csempe oldal felől koronafúróval dobozsüllyesztés. Konnektor vissza, de már sorolással bekötve a fal másik felére átvezetett kábelek, másik oldalon pedig felszerelvényezést követően már használatba is vehette az újonnan kiépített áramvételezési forrást a boldog tulaj. Csempe sértetlen, mert a dobozsüllyesztést a felszerelt konnektor (legrand cariva) kerete szépen eltakarta.
8/10 A kérdező kommentje:
Na,ez szuper.Pont két konnektor van a válaszfal másik végén,ott egy szoba van,tehát akkor kivitelezhető?Nem tudom,hogy gond-e,de azok a konnektorok lentebb helyezkednek el,ugye a fürdőbe meg inkább fentebb kellene.
2015. szept. 23. 22:48
9/10 anonim válasza:
Megoldható az is, a csempés felületen dobozsüllyesztést követően át kell fúrni a falat, és a fal másik oldalán a másik helyiségben kivésni a hornyot a legközelebbi kötődoboz, vagy konnektor irányába. Vélhetően az a másik helyiség már nem csempés, így gletteléssel, festéssel el lehet javítani az új csőszakaszt.
10/10 anonim válasza:
Előző voltam, bocsánat, de félreértés elkerülendő a bermanncső beépítését elfelejtettem megemlíteni. Tehát azért írtam csőszakaszt, mert falon belül lesz a vezeték, ezért csőben kell vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!