Villanyszerelés alapismereteket hogyan lehet autodidakta módon elsajátítani?
Inkább a gyakorlattal lesz gond: ha tanulás közben megcsap az áram, akkor abból nagy baj lehet...
(Állj be villanyszerelő mellé egy időre.)
nagy kérdés, hogy pontosan mit is szeretnél ezzel?
OKj-s képzésről annyit, hogy elzavarják és nem kérnek ezekből a szerelőkből, mert ennyi idő alatt alig lehet valamit elsajátítani.
először szerezz be könyveket; a fent említettek jók, vagy szakmunkás tankönyveket. aztán ha nem értesz valamit, akkor kezdhetsz keresgetni. a szerelésekhez pedig jónéhány szabvány alapismerete szükséges. elég elmélet igényes szakma.
először kezdheted a fizika órán tanultakkal, aztán jöhet a többi.
Tényleg állj be egy mester mellé néhány napra,egy hétre,akár pár órára.
Én is így tettem 5~6 éve,mikor pl. a házam központi fűtését szereltem,vagy három éve,mikor gipszkartonozni akartam otthon,ill.az elmúlt évben,amikor a külső hőszigetelést csináltam.
Mindig kerestem egy építkezést,vagy ismerős által,vagy "csak úgy" bementem az utcáról. Van tapasztalatom,barkács vénám,így a "fogásokat" megtanultam 20~25 óra alatt.Ezeket már senki nem veszi el tőlem,és majd ha kell,segíthetek másoknak is.
Pedig a szakmám messzi áll ezekhez(nyomdász vagyok)
51/F
Az egész az általános iskolás fizika ismeretekkel kezdődik!
Ez megvan már?
Ennek a tudásnak birtokában vagy már?
Vagy még az Ohm törvénye sem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!