Smith Oliver kérdése:
Szeretnék egy kültéri lámpát bekötni a meglévő 3-as kapcsolóba.3 kapcsoló van egymás mellett. Hogy kössem be? Sos.
Figyelt kérdés
Amikor szétszedtem a kapcsolót a bejövő vezeték 4 eres, van fekete, barna, kék és sárgán. A három kapcsoló a feketével egymáshoz van kapcsolva. Az első kapcsolóban van még barna a másodikba kék, és a harmadikba van a sárga.Azt szeretném, hogy amikor felkapcsolom az elsőt akkor égjen az új lámpa is. Készítettem fotót is, de nem tudtam ide feltölteni. Köszönöm előre is a segítséget.2015. máj. 12. 02:14
1/4 electroman75 válasza:
Mivel a fekete a betáp fázisod,a többi meg a kapcsolt(elmenő) szál,és se nulla se védővezető nincs a dobozban ezért ide nem kötheted a lámpád. Kell a kapcsoló környékén lenni 1 kötő doboznak is abban a barnával lepárhuzamosítod az új lámpád fázisát,nulla a nullához, föld a földhöz és már kész is. De a helyedben én hívnák 1 szakembert, mert ahol a zöld-sárgán fázis van ott érhet még megrázó meglepetés.
2/4 anonim válasza:
Ha értenél hozzá, tudnád hogyan kell bekötni. Ha viszont nem értesz hozzá, akkor a saját biztonságod érdekében semmiképpen sem nyúljál hozzá! Nem egy házban szereltem már úgy, hogy a korábbi, barkácsoló kedvű bátor és lelkes mókolók miatt Isten kezében volt az egész család! Ezt egy ezres munkadíjért bármelyik szerelő beköti neked, ne sajnálj rá ennyit.
3/4 Joe.38 válasza:
Gyakori kérdések oldalon villanyt szerelni? Hm... A válaszokat biztosra veszed. Át is ülteted a valóságba? Garancia? Nem kéne egy szakember inkább? Lattál már hiradot? Sok benne a leegett ház pont az ilyen elektromos barkácsolók okoznak saját maguknak elektromos tüzet. Nem véletlen ez egy szakma. Ez nem fa ültetés vagy tojás rántotta. És még azt is ellehet cseszni.
4/4 anonim válasza:
Amikor először vettem kéz alól házat, első dologm volt a vezetékelést átnézni. Helyesen tettem. A nádfödémben elvezetett a lengődugalj még az enyhébb hülyeségek közé tartozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!