Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Elvesztettem a kulcscsomómat....

Elvesztettem a kulcscsomómat. A zárakon csak zárbetétet vagy zárbelsőt is cserélnem kell-e?

Figyelt kérdés
2015. aug. 3. 08:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: csak zárbetétet kell cserélni.(de gyorsan)

hosszan:ha van olyan zárad, amihez csak egy kulcs volt, akkor kérdés, milyen állapotban marad a zártest a betét kiszedése után? ha már kicsit is rongálódott, akkor új zárat sem árt venni.

2015. aug. 3. 08:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Várjál még vele, hátha meglesz. Keresd.Gondold vissza hol volt nálad utoljára.Lehet hogy egy kabátzsebben vagy egy táskában, nadrágban, autó ülés alatt van. Velem is előfordult már sokszor, de eddig mindig meglett.De ha cserelni kell a zárat, akkor elég a betétcsere.De jobb ha elviszed a régit a méret miatt.
2015. aug. 3. 08:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs kulcs, és kilóg egy kicsit a zár a címer alól, akkor egy vízpumpafogóval jól rá kell fogni, csavarni egy picit rajta, és lefelé billenteni. Ennyitől a legtöbb betét a rögzítőcsavarnál eltörik, és ki lehet nyitni, venni.
2015. aug. 3. 10:15
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajnos pont a kukatarolonal hagyhattam el ami a lepcsohazon kivul van es eleg egyertelmu hogy a kulcs ebben a lepcsohazban az egyik lakashoz tartozik...

Sosem fordult meg elo ilyen velem.

Ha legalabb egy masik keruletben hagytam volna el akkor azz mondom eleg ha masolok a parom kulcsaibol de igy nem kockaztatok.

2015. aug. 3. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Érthető hogy aggódsz.Valaki őrködjön otthon amíg kiszeded és elmész másik betétet venni. Nincs több kulcs a zárhoz? Mert az is jó megoldásnak tünne ha cserélnél zárbetétet olyan valakivel akihez úgyis bejáratos vagy . Pl anyu, apuval.
2015. aug. 3. 12:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Kínai boltban valami 500 Ft körül adnak zárbetétet 5 kulccsal, és az mégiscsak új, 10-15 évet kibír. Lehet, hogy a mostani 1-2 év után kinyiffant volna, és fel kellett volna törni a zárat.
2015. aug. 4. 09:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi, tegnap vettünk újakat.
2015. aug. 4. 10:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért kínai zárat ajánlani bejárati ajtóra elég merész :) A beltéri ajtókban ahol cilinder zár van én is kínait használok, de egy furdanccsal is pár perc kifúrni, egy kis akkus éles fúrószárral úgy viszi mint a vajat
2015. aug. 4. 13:14
 9/10 anonim válasza:
Szerintem csereld le a teljes ajtot!
2015. aug. 7. 08:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha nem egy legalább 5000 Ft-os zárbetétről van szó, akkor legfeljebb nem 2 percbe telik fúróval kinyitni, hanem 2 és fél percbe.

De különben nyilvános helyen nem fognak neki kifúrni, és a kínaiba a kulcs vízszintesen megy bele, tehát nem lehet lockpickeléssel 5 másodperc alatt kinyitni, mint egy magyar vagy egyéb szokványos betétet. Nyilván azt is fel lehet nyomni, de nagyobb szakértelem kell hozzá.

2015. aug. 8. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!