Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen fa ragasztót használjak...

Milyen fa ragasztót használjak táblásításra, illetve csapolásra?

Figyelt kérdés
2015. júl. 30. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Asztalos enyvet.
2015. júl. 31. 03:55
 2/9 anonim ***** válasza:

A kérdés, hogy körülbelül mennyi ragasztó fog kelleni? Ha egy 5kg-s vödör elfogy a munkára, akkor a technobond egy vagy kétkomponensű d4-es ragasztóját tudnám ajánlani. Ha nem, akkor egy 750ml-es d3-as ragasztót vegyél. Ebből is ajánlom a technobondot, nekem nagyon bevált.

Persze ha a vízállóság nem fontos, akkor jó a d3-as ragasztó is.

2015. júl. 31. 09:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Bármelyik egykomponensű vinil- diszperziós faragasztó jó, ezen belül fogsz tudni válogatni általános, gyorskötésű, illetve vízálló fajták közül, igény szerint. Kiszerelésük szintén többféle mennyiségben elérhető, van szavatossági ideje, amit érdemes figyelni, annyit kell belőle vásárolni, amit el is tudsz használni a lejárati idő előtt.
2015. júl. 31. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Enyv, faiparban ez az általános ragasztó.
2015. aug. 1. 07:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Négyesnek: A faipar ezek szerint némi átalakuláson ment keresztül az utóbbi 30+ évben, mert én már húsz éve szakmában, de enyvet már csak furnérozáshoz, illetve ott használok, ahol fontos, hogy a létrehozott kötés a későbbiek folyamán bontható legyen. Tehát az enyv ma már nem általános. Nem kérdés, hogy a csontenyv a mai napig kiváló ragasztóanyag, de a melegítgetése, az okádék szaga, és a rohadt gyors kötési ideje miatt már kétszer is meggondolja az ember, hogy ragasztgasson-e vele. Az emfinek csak leveszem a födőjét, kenem ahova kell, kényelmesen összelegózom a darabokat, és még azt is szépen megvárja, míg a pillanatszorítókat ráimádkozom. Gondolom nem én vagyok az egyetlen faiparos, aki így van ezzel.
2015. aug. 1. 21:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Fa-Max Sümeg, szóval nem kis cég ahol én vagyok, de itt általánosan enyvet használunk mindenhez, és nem pár napja. :) Ha oldható kötés kell, akkor persze, hogy nincs enyvezés, de amúgy minden egyébra enyv van használva.
2015. aug. 1. 21:52
 7/9 anonim ***** válasza:
De hát a csontenyv oldható kötés... :-) Hm? Tuti, hogy nem a sima ragasztót becézitek ott a polgármesteri hivatal mögött enyvnek?
2015. aug. 1. 22:21
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
Az enyv az a kristályosra száradó, rideg törékeny méz "cucc". Idővel kiporlik, hőingadozásra feszítésre törik. A mai modern faragasztók gumiszerűek, rugalmasak de nagyon erősen kötnek. Ha nincs speciális igény kb bármelyik megfelelő lesz.
2017. júl. 17. 16:50
 9/9 zol* válasza:
Erre kerestem a választ, és teszteltem: Az egyik oldalt Technobond Pur D4-es használtam, teljes felületen, vékonyan kenve, a másikon Technobond D3-ast, préselés után egy nagyon masszív kötés jött létre, eddig jók az eredmények most fogom további fafajtákon is tesztelni, mennyire válik be azoknál is, ill. a fellépő kritikus terheléseket, mennyire tűri,
2020. ápr. 20. 03:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!