Egy hobi rakétához KNSU-t vagy puskaport használjak üzemanyagnak?
OFF 1: Véleményem szerint információt biztonságra és egyebekre hivatkozva visszatartani az egyik legundorítóbb dolog, szóval oktatási céllal írok pár sort. Felhasználásáért semmilyen felelősséget nem vállalok.
ON:
A puskapor készítése (soha nem csináltam, de élénk fantáziámmal szinte látom magam előtt) veszélyes (elég egy rossz mozdulat), koszol (szén vs. tüdő), nehéz (arányok, szén szemcsemérete). Mellesleg törvénytelen.
A KNSU elkészítése (melyet nagyon nem ajánlok) kész életveszély, noha nem törvénytelen. Ha ilyesmire vetemedsz, VÉDŐSZEMÜVEGGEL, nagy, nyílt és szélcsendes területen (pl. szántóföld), bármilyen növényzettől távol, kis lángon, NEM GÁZREZSÓN, egyszerre KEVESET lehetséges elkészíteni. A még meg nem főzött anyagot ne tedd a tűz tíz méteres körzetébe. NE HAJOLJ A FAZÉK FÖLÉ, lehetőleg inkább messziről kerüld el. Ha már szép aranybarna, kész van. Kesztyűben formázható, amíg ki nem hűl. A kevesebb több: ha csak úgy több kilót pakolsz egy "rakétára", nem fogja magát fölemelni. Egy ujjnyi még talán sok is. A szüleid nyugodtan avasd be (szórakozás, bizalom, biztonság, felelősség). Soha nem kerültem a híradóba, mert ezt mind betartottam.
OFF 2: a sok száraz, elméleti tudásra építő, magolós, utólag abszolút fölösleges kémiaóra helyett szívesebben csináltam volna ilyesmit felügyelettel, biztonságosabban, ingyen. Most aztán mindenki lepontozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!