Szivárog egy kis víz a wc tartály kanyarcsövén, kívül. Mit lehetne tenni?
Új tartály, Alcaplast, a hozzá mellékelt anyagokkal kezdte el a párom a felszerelést, de mivel minden variációban szivárgott a víz, ezért nem csak új cső lett vásárolva, hanem új tömítés is. Kicsit szorosabb gyűrűt húzott fel annál, mint amit adtak hozzá a csomagban, mert az egyik boltban ezt tanácsolták, ez jobban feszül. Mostanában minden kis mozzanat után eltelik egy száraz 10-15 perc, elkezdünk örülni, de aztán a következő tartálytelítődések alatt már megint ott a víz a tartály alatt, a könyökcső tetején (nem tudom, mi a rendes szakmai neve ennek a csőnek). Valami hiányzik a csomagból? Mit lehetne még belerakni vagy cserélni? Sajnos ez volt a legvékonyabb tartály, amitől még nem csapódik le a wc tető, de szívesebben vettünk volna Geberitet. Sajnos ebből nem volt olyan keskeny egyik sem, ami még befért volna a kagyló és a fal közé.
Köszi a segítségeket!
A sokadik szerelés és tesztelés után az lett nyilvánvaló, hogy az egész éjszaka, majd (1-2-3-4 lehúzás utáni) fél nap (munkaidő miatti távollét) alatt tartó terhelés után egyáltalán nem volt szivárgás, egészen addig, amíg el nem kezdtük használni a tartályt. Tehát amint néhány lehúzás-telítődésen túl voltunk, máris jött egy egészen vékony csík, ami elhalt csepegésbe, majd megszáradt a telítődve állás alatt. Ebből a párom arra következtetett, hogy az egyik tömítés rendben van, de a másik hibádzik. Megpróbálná ezt is javítgatni, de már én kértem rá, hogy hagyja ennyiben, ne menjen rá a szabadsága a wc-ben kuksolásra. Egyébként -nem általánosítva- arra jöttem rá, hogy van, amikor érdemes a márkásabb, ismertebb típust választani, mint az olcsóbbat.
Sajnos ebben az esetben az volt a legfontosabb vásárlási szempont, hogy mm pontosan melyik a legvékonyabb tartály, mert a deszkánk (mindkét részét) felhajtva egy bizonyos vastagság után már nem tud támaszkodni a tartályhoz, visszazuhanna. Ha ez mindegy lett volna, akkor inkább a Geberit mellett döntünk. A párom megmutatta a tartály alján gyárilag képezett lyukat, (amit már nem fogok lefotózni, csak ha mégis szétszedi) az is egy vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!