Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Panel wc mögötti lemez? Mit...

Panel wc mögötti lemez? Mit lehetne helyette?

Figyelt kérdés
Le szeretném szedni a lemezt csak nem tudom mire. Kérlek olyanok írjanak, akik már le is cserélték.
2010. márc. 2. 11:41
1 2
 1/14 anonim válasza:
leszedtük, begipszkartonoztuk, csak egy kis helyet hagytunk, hogy le lehessen olvasni az órákat. és az egész szépen le lett csempézve, nagyon szép lett!
2010. márc. 2. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Gipszkartonra mi is gondoltunk, de inkább hungarocell lesz, bár még nem tudjuk hogy. Egyben macerás feltenni, valószínűleg kockákra vágjuk és betapétázzuk majd. Az egyik szomszédnak is így van. Könnyebb, olcsóbb nem törik úgy, mint a gipszkarton, egyszerűbben pótolható.

Meg mi van ha csőtörés van, vagy valamit felújítunk a fürdőszobában és be kell kötni egy csövet? Olyankor ki kell bontani az egészet, márpedig a csempét nem egyszerű.. Nálunk nemrég bontották ki, eléggé széttúrták a wc-nket, nem csak a hátulját, hanem az oldalfalon a tapétát is.

2010. márc. 2. 12:14
 3/14 anonim ***** válasza:

Valaki legyen szíves mutasson egy képet egy ilyen lemezről!

Már régebben is hallottam erről, volt több panel lakásunk is, de még nem láttam ilyet. El nem tudom képzelni, hogy néz ki egy ilyen lemez!

2010. márc. 2. 13:16
 4/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk a hungarocellt nem javasolnám tűzvédelmi szempontból(a tűzoltók sem).

Mindenesetre akkora nyílást kell hagyni a vízóráknál,hogy az elzárót meg lehessen fogni valamint magát az órát ki lehessen cserélni.Már 6 évente csere.Javaslom a műanyag "csempeajtót "min 20x20cm beépíteni a falba.

2010. márc. 2. 18:14
 5/14 anonim ***** válasza:
ha lehetséges vezetessétek át a vízórát a konyhába, egyszerűbb leolvasni és így a wc hátfalát gipszkartonból meg lehet építeni. Még tisztitószer tároló polcnak is lesz helye, + néhány centivel hátrébb kerülhet a fal, így nyertek némi helyet. Azt nem mondom, hogy 2személyes lesz a mellékhelyiség, de kellemesebb mindenképpen. Egyébként méreténél fogva elég max 120 centitig csempézni, így nem lesz csőszerű a kis alapterületű helyiség.
2010. márc. 2. 23:21
 6/14 anonim válasza:

Hello!

Mi kitapétáztuk a falat belül (a lemez mögötti részben) és polcokat tettünk bele. A lemezt két ajtónak megcsináltuk zsnérokkal, zárat tettünk rá (most olyna, mintha egy kétajtós szekrényke lenne), és ott tároljuk a mosó- és egyéb tisztítószereket, wc-papírt. Szebb bútorlapokból is megcsinálhatod, nekünk maradt a fehér sima, ami volt.

2010. márc. 3. 17:48
 7/14 anonim válasza:
előző vagyok: persze az ajtó alja csak a WC szintjétől 5-10 cm-re feljebb van, alatta maradt a lemez a helyén, hogy ki lehessen nyitni. És a mi vízóránk is ott van bent a "szekrényben", valamint a wc-tartályt is megszüntettük, és csapos megoldással a tartálytöltő vízcsövet egyszerűen a wc-be vezettük (a tartályból jövő cső helyére), így egy kis csappal lehet öblíteni.
2010. márc. 3. 17:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Nálunk a panelban 4 vízóra van. A fürdőszobai hidegvíz kint a folyosón egy zárt beépített szekrényszerűségben. A fürdőszobai meleg a mosdókagyló alatt. A konyhai meleg is hideg a mosogató alatt a konyhaszekrényben.

El nem tudom képzelni, hogy milyen lemezről van szó!

2010. márc. 3. 18:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Ilyen lemezek vannak(nem minden panel ilyen).Ezt kerestem a fenti hozzászólónak. [link]
2010. márc. 4. 09:07
 10/14 anonim ***** válasza:

Mármint ha jól látom a képen, a wc-ben a helység teljes hátsó része ilyen lemezből van? Hát ez irtó ronda! :( Nem láttam még ilyet, hála istennek. Még lecsempézni se nagyon lehet.

Ezt a lecsempézett gipszkartonos megoldást tudnám én is elképzelni csempeajtóval, amit fentebb írtak.

2010. márc. 4. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!