Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell forrasztani?

Hogyan kell forrasztani?

Figyelt kérdés
Most tanulgatom a forrasztást de valahogy sehogy sem sikerül:/ Az ón valamiért sosem megy rá a forrasztandó anyagra hanem inkább a pákán marad, néztem videót és ott meg egyből az anyagra folyik és egy csepp sem marad a pákán. Olvastam ilyen folyatószerről is de nem tudom hogy pontosan mire való. Megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem az egészet:)

2015. jún. 16. 00:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A folyasztószer eltávolítja az oxidréteget és ezért a folyékony forrasztóón már képes lesz "nedvesítő folyadékként" viselkedni, vagyis rátapad. Kapható gyanta. De meg is tisztíthatod a felületet csiszolópapírral, ebben az esetben a forrasztóón közepében lévő gyanta folyasztószer is elég lesz. NYÁK-lapot vizes súrolóporral is szoktam oxidmentesíteni amíg nincsen beültetve alkatrész. Oxidmentes felületen öröm a forrasztás.
2015. jún. 16. 00:54
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

Háztartási sósavval is megkenheted a forrasztandó anyagot.

A forrasztandó anyagnak is melegnek kell lenni,ahhoz hogy ott is maradjon a cin .Kérdés miket forrasztasz,mekkora pákával.Lehetne ezt hosszasan magyarázni .Más vezetéket forrasztani ,rézcsöveket egybe ,vagy bádogos munka .Mindennek megvan a maga trükkje.

2015. jún. 16. 06:45
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

1 nem minden fém forrasztható ónnal.

2 csak a meleg alapanyagra fut fel az ón!!!(nagyon fontos)

3 igyekezni kell fém tiszta felületetekre,és ha lehet folyasztószert használni,ez nagyon segíti a minőséget.

2015. jún. 16. 07:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Egy 30w-os pákám van. És ha ledet szeretnék forrasztani? Ha melegítem megolvad főleg az smd led, nem? Illetve most próbáltam meg de hiába melegítem a lábakat a pákán marad az ón. Egy régi ónnal próbálkoztam, nem lehet hogy abban nincs gyanta?
2015. jún. 16. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:

karcold fel a lábakat 1 kis ollóval/kis késsel,hogy minél több réz felület legyen amihez tapadni tud az ón.

Az smd-t forró levegős pákával szokták leginkább forrasztani,mert pákával körülményes nehezebb ,és nagy rutint igényel, precízen és pontosan melegíteni a lábakat pákával,de nem lehetetlen!

SMD forrasztásakor lemosható folyékony folyasztószer szükséges

SMD soldering" írd be a Youtubon,

lesz sok száz találat,és sokat leshetsz el a praktikákból.

https://www.youtube.com/results?search_query=smd+soldering

2015. jún. 16. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Mi az hogy a pákán marad az ón?

Eleve nem is a pákára kell helyezni az ónt.

Az csak speciális pákahegynél fordul elő...

Gondolom mezei pákával dolgozol.

A pákát felhevítve arra a területre helyezed,

amit be akarsz forrasztani, és az ónszál végét,

a felhevült felülethez nyomod.

SMD alkatrész reflowal forrasztanak, kemencében.

De ha mindenárom SMD-t akarsz pákával,

akkor előónozott felületet kell használni.

A videóban is ezt láttad, mérget vennék rá!

Kémiai ónozó, vagy galvanizálás kell a forrsávoknak,

így vékony ónréteg lesz rajtuk és tapad rá az ón,

mint a here a combhoz a nyári melegben.

2015. jún. 16. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!