Meglévő földkábelt hogyan tudnék elágaztatni?
A kert hátsó részébe fut a föld alatt egy kábel egy kerti konnektorhoz, de szeretném a kábelt félúton leágaztatni a pergola megvilágításához és egy konnektor da sem árt majd. Párhuzamos kábelre nem igazán gondolok, mert falbontással, térkőfelszedéssel is járna.
Van valami módszer a hosszútávú, biztonságos lekötésére vagy elég egy jó adag szigetelőszalag? Ha meg majd 10-20 év múlva tönkremegy a szigetelése, akkor simán csak lecsapja a relét és felújítom a szigszalagot ... gondolom.
Szakszerűen egy ilyennel tudnád megcsinálni, de elég sokba kerül... [link]
lehet mókolni sima kötődobozzal és egy adag sziloval is...
A mostani szigetelőtechnika annyira fejlett, hogy ha helyesen választod meg az ezközöket, az unokáidat is túléli.
Legbiztosabb, ha egy ahoz való szerelvényeket árúsító üzletben kérsz segítséget.
Itt nem tudjuk, mik a lehetőségeid.
Köszönöm, megnézem akkor egy villamosságiban. Nem tudtam, hogy van bektődoboza, bár tényleg húzós az ára. Talán sima boltban egy picit olcsóbb lesz. Ha a leendő kihasználtságát nézem, akko megéri.
#4 Igen, kő kemény földkábel, nem beltéri, direkt erre a célra lett berakva. Az igaz, hogy a merevsége miatt nehezebben kezelhető, köthető. Hát nem tudom, már vagy 3 éve halasztom a kapura a motor beszerelését, kint van az esőben a hóban a leszigetelt vezeték kiállása, de még egyszer nem ment el a villany miatta, pedig az egyik szobai konnektortól megy ki.
erre gondoltam, ehhez van "malac is"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!