Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vettem egy mobilklímát,3...

Vettem egy mobilklímát,3 órája megy már a 12m2-es szobában, de 30 fokról 29-re hűlt csak le. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Nos, adott egy siemens rekm 215-ös mobilklíma.

Használtan vettem, elvittem szerelőhöz, azt mondta minden jó vele, feltöltötte gázzal is, stb...

Bekapcsoltam, 3-4 órája megy lassan, de csak 1 fokot hűlt a szoba!

A hideget felül nagyon jól nyomja, éretni, hogy klímázik, a meleg is ömlik a kivezető csőből.

A cső végét ugye kiraktam az ablakon, amit muszáj voltam telibe kinyitni, olyan 10-12 centire.

Letakartam a tetejét és az oldalát az ablaknak törölközővel, talán kicsit segít.

A szoba 3-4 órán át zárva volt, de csak 1 fokot hűlt! Turbó módban volt végig, amikor a távirányító a nagy hópelyhet mutatja(van kisebb hópehely is, ilyenkor halkabb a gép), van rajta továbbá csepp jel és ventillátor jel.

Mit csinálok rosszul? Vagy a klíma ennyire gagyi?

Ami még furcsa, hogy csemmilyen vízgyűjtőt nem találtam benne és nem csepeg, folyik sehol...

Illetve itt van a gép hátulján lévő ismertető!

[link]

2015. jún. 7. 11:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A cső kivezetésen kívül a másik gond, hogy ez a fajta mobil klíma csak az áramot zabálja, másra nem jó!

Folyamatosan szívja be a meleg levegőt még akkor is ha rendesen ki van vezetve a cső, így ne csodálkozz ha csak a villanyórát pörgeti.

2015. jún. 7. 21:18
 12/14 A kérdező kommentje:

És ez 100%? Mert akkor ezt a 2-3 ezer ft sem érdemes rákölteni, amit tervezek...

Akkor inkább hagyom a francba, marad a ventillátor.

2015. jún. 7. 21:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Nos azt a levegőt amit kifúj valahol be kell szívnia, mert különben vákumot képezne a szobában ugye? Ha rendesen van kivezetve a cső, akkor is a nyílászárók résein szív be helyette, ráadásul a lehűtött levegővel először a hűtőközeget hűti vissza.

Van olyan mobilklíma, aminek különálló kültéri egysége van, az már hasonlóan működik, mint a splitklímák, amik csak a benti - már lehűtött - levegőt keringetik, nem kintről szívják az utánpótlást.

2015. jún. 7. 22:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Vágass egy lyukat az ablakba, és amikor már nem kell, fedd le hermetikusan. A lényeg az, hogy ne jusson be meleg kintről.
2015. júl. 19. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!