Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vettem egy mobilklímát,3...

Vettem egy mobilklímát,3 órája megy már a 12m2-es szobában, de 30 fokról 29-re hűlt csak le. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Nos, adott egy siemens rekm 215-ös mobilklíma.

Használtan vettem, elvittem szerelőhöz, azt mondta minden jó vele, feltöltötte gázzal is, stb...

Bekapcsoltam, 3-4 órája megy lassan, de csak 1 fokot hűlt a szoba!

A hideget felül nagyon jól nyomja, éretni, hogy klímázik, a meleg is ömlik a kivezető csőből.

A cső végét ugye kiraktam az ablakon, amit muszáj voltam telibe kinyitni, olyan 10-12 centire.

Letakartam a tetejét és az oldalát az ablaknak törölközővel, talán kicsit segít.

A szoba 3-4 órán át zárva volt, de csak 1 fokot hűlt! Turbó módban volt végig, amikor a távirányító a nagy hópelyhet mutatja(van kisebb hópehely is, ilyenkor halkabb a gép), van rajta továbbá csepp jel és ventillátor jel.

Mit csinálok rosszul? Vagy a klíma ennyire gagyi?

Ami még furcsa, hogy csemmilyen vízgyűjtőt nem találtam benne és nem csepeg, folyik sehol...

Illetve itt van a gép hátulján lévő ismertető!

[link]

2015. jún. 7. 11:31
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Illetve jól gondolom, hogy ez egy kétcsöves mobil klíma?

(Csak 1 csőt adtak hozzá)

2015. jún. 7. 11:39
 2/14 A kérdező kommentje:

[link]

Pontosan ez a fajta

2015. jún. 7. 11:43
 3/14 A kérdező kommentje:
*csövet
2015. jún. 7. 11:59
 4/14 anonim ***** válasza:
tedd a csövet a kémény nyílásába
2015. jún. 7. 12:22
 5/14 A kérdező kommentje:

Nincs ilyen lehetőségem sajnos.

Mi lehet az oka annak, hogy nem hül a szoba?

2015. jún. 7. 12:40
 6/14 anonim ***** válasza:

Az a probléma,hogy nyitva van az ablak.Hiába dolgozik szegény,ha az ablakon jön be a meleg.Szellőzőbe vagy valami hasonló helyre kéne kivezetni a csövet,v. az ablakon szoktak vágni egy lyukat.

[link]

Megoldás lehet :

[link]

2015. jún. 7. 15:12
 7/14 A kérdező kommentje:

És ha vennék egy 8-10 centis 1 tábla hungarocellt?

Kinyitnám az ablakot résnyire, a résre vágnék hungarocellt, a hingarocellbe egy lyukat a csőnek és fixálnám az ablakot, hogy ne tudjon tovább nyílni.

Tehát a hézagot úgymond kitöltöm hungarocellel.

Jó ötlet lehet?

Nem igazán akarok 13 ezret költeni egy ilyen kiegészítőre és lyukat sem szívesen vágok a 80 ezres ablakra..

Szóval hungarocellel működhet a dolog? Vagy valami más hasznos olcsó tanács?

2015. jún. 7. 15:18
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha télen fűtesz..de nyitva van az ablak,..meleg lesz a szobádba? Ügye hogy nem??,és azon nem csodálkozunk..

Nos; tökéletesen le kell tudni zárni a szobát!

2015. jún. 7. 15:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Amúgy a karton papírból is vághatsz, pót ablakot,megfelelő lyukkal a kivezetésre.
2015. jún. 7. 15:45
 10/14 A kérdező kommentje:

Gondoltam a hungarocell szigetel annyira, hogy megfeleljen egy zárt ablaknak...

Mit gondolsz?

2015. jún. 7. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!