Miért gyenge az áram?
Van a házunk, és mögötte a garázs. A házban mindenhol jó az áram, viszont a garázsnál gyenge. 4, vagy 5 vezetékes kábellel vannak összekötve.
Vannak elektromos eszközök, amik be se indulnak, csak zúgnak. Mitől lehet ez? 360 is be van kötve a garázsba, az jól működik. Nem értek nagyon hozzá, de gondolom nem lehet nagy gond, egyik nap még jó volt, másnap már nem.
A 360 és a 220 között a különbség, hogy a 360ba több fázis megy, ezt jól tudom?
Minek nézzek utána, mi baja lehet?
nos, ezzel a tudással inkább semmit ne nézzél meg.
valószínűleg rosszak a kötéseid.
Azért mert ezt nem tudtam már biztos hogy ha segítetek meg se tudom javítani? Attól még ha mondjátok mi baja lehet szerintem meg tudom érteni.
Kötésen az érintkezéseket érted?
Először is 360 sosem volt. Régen volt 380V a vonali feszültség ma már 400V. Ahogy a fázisfeszültség is már régen 230V.
Egyszerűbb lenne szakembert hívni, aki jó eséllyel pillanatok alatt megoldja a problémát. Alapvető ismeretek nélkül nem érdemes ezzel játszani. Lehet hogy le leszek pontozva ezért, de még mindig olcsóbb egy szaki, mint a temetés.
Nem pontozlak le, csak rossz, hülye válaszért szoktam mínuszt nyomni :)
Hát temetés nem lesz, alapvető dolgokra figyelek. Azért majd átnézem az egész hálózatnak a háztól hátha észreveszek valami hibát, meg megtisztítom a csatlakozókat.
Olyan egyébként lehet, hogy a kábel fárad el?
Mondjuk egy fáziskeresővel én megnézném először hogy melyik vezetékben van áram bent a garázsban. Esetleg ha jelez a fáziskereső hogy van akkor megmérném a feszültséget a garázsban s utána ott a kötésnél ahol a házból ki van vezetve.
Sok minden közrejátszhat,a két épület között korrodált a vezeték, vagy egy kötésnél alumínium és réz találkozása sem szerencsés párosítás. Lépésről lépésre menj végig,szerintem nem az áram gyenge hanem hiányzik min. egy fázis. Azt ne feledd a vizsgálódásnál hogy áram alatt dolgozol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!