Tudnátok nekem erős/gyenge áramú berendezéseket írni 10-10-et?
Szerintem párat te is tudsz.
Mi volt az, ott előtted, amikor ezt a kérdést megszülted, amin nézted az oldalt? És mihez volt csatlakoztatva?
Aztán nézz körbe otthon. Ugye nem hideg vízben fürdesz, valami megmelegíti. A romlandó ételeket valami hűti. Ha emeletes házban laksz, ott is van valami, hogy ne kelljen lépcsőt mászni. Tényleg csak nézz körül céltalanul, és negyed óra alatt meglesz a 10-10 készülék.
Erősáramú berendezésekkel lehetsz gondba talán...
Erősáramúak: Generátor, transzformátor, távvezeték, árambontó, szikraköz, ívoltó. Hát most csak ennyi jut eszembe sajna.
Valamit nagyon keversz, nem csak az áramszolgáltatás és elosztás berendezéseim tartoznak az "erősáramű berendezés" csoportba, hanem minden, ahol az elektromos áram munkát végez, és nem információtovábbításra szolgál.
Erősáramú berendezésnek számítanak a kisfeszültségű erősáramű berendezések is (a jogszabály nyelvén a kisfeszültség a hálózati feszültséget jelenti).
Ebbe gyakorlatilag belefér bármi a villanybojlertől az elektromos fűnyíróig, láncfűrészig az összes elektromos kisgép, ami nem törpefeszültséggel (>42V) működik.
Gyengeáramúnak meg sorold fel az összes hordozható szórakoztató elektronikai és informatikai eszközt, ami eszedbe jut. Mobil, tablet, kamera, gps, riasztó, füstérzékelő... végtelen a sor.
Ajjajj...
Akkor engem csúnyán félretájékoztatott a villamosmérnök diplomával (is) rendelkező tanárom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!