Még ősszel csináltam fenyőfa vázzal egy kis előtetőt. 3 fa oszlop tartja a faltól távoli oldalon. Eddig nem volt vele semmi baj, de most azt vettem észre, hogy mind a három oszlopon hosszanti repedések jelentek meg, főleg azon az oldalon, ahol a nap süti. Gondolom nem volt teljesen száraz a faanyag, amit a fatelepen kaptam.
Mivel ragasszam be, hogy a bogarak, stb. ne költözzenek be a résekbe?
2015. ápr. 5. 20:42
1/8 anonim válasza:
festékboltban fenyöfára-több (fajta) is lehet kapni fatapaszt.
2015. ápr. 5. 20:55
2/8 dirtboy válasza:
én úgy csinálnám meg hogy diszperziós faragasztót kevernék hozzá fa porhoz,ezt szépen be lehet kenni a repedésbe úgy hogy ne érjen ki a fa síkjáig.
Tartani is fogja a ragasztó meg kőkemény lesz és ami még fontos hogy sok helyet ki tölt a repedésben.
utána a fa felületének síkjába hozásához pedig folyékonyfát használnék,ebből van sok színárnyalat így végül nem lesz annyira feltűnő hogy el van repedve.
azért nem folyékonyfa az elejétől kezdve mert a ragasztó és csiszolat por kombó jóval olcsóbb megoldás és így kevesebb folyékony fa szükséges.
2015. ápr. 5. 20:56
3/8 supra01 válasza:
Teljesen fölösleges bármivel is kikenned. Kend be lazúrral és kész.
Semmi nem fog belemenni.
2015. ápr. 6. 08:04
4/8 A kérdező kommentje:
Függőleges felületen elég nehéz lenne olyan mély repedésbe bevinni a lazúrt. Amúgy meg csúnya is ilyen repedezetten, úgyhogy inkább betömöm, ahogy írták.
2015. ápr. 6. 08:31
5/8 anonim válasza:
Pedig én is az előttem szólóhoz csatlakoznék. Ács vagyok, láttam már néhány ilyet. Számomra szebb egy repedés a gerendában, mint az utólag belekent, és később a fa mozgásának hatására kipotyogó kulimász. Az ilyen repedések "élnek", télen kisebbek, nyáron nagyobbak lesznek, hőmérséklet, páratartalom, minden befolyásolja. Amíg beér az ecset, lazúrt neki, és ennyi. A bogarak satöbbi nem téma, ha kapott impregnáló védelmet a fa a beépítés előtt (ezek általában rovar és gombaölőt tartalmaznak). De nem erőltetni akarom, én így csinálnám, te pedig természetesen úgy, ahogy szeretnéd.
2015. ápr. 6. 19:35
6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Majd még meglátom...
2015. ápr. 7. 08:38
7/8 anonim válasza:
vegyél sima akril tömítőt, ha minden áron be akarod tömni a lukat, és felvesz mindenféle festék anyagot, és olcsó, de nagyon sok idő mire keményedik, de nem baj, mert egy nap után festheted csak még keményedni fog alatta
2015. ápr. 9. 03:16
8/8 A kérdező kommentje:
Na az akril tömítős megoldást már én is gányolásnak tartom. Végül a faragasztós-fűrészporos megoldással betömtem. Szerintem teljesen jó lett. Nekem szebb így mint a tátongó hasadékokkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!