Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pipához szeretnék pipaszárat...

Pipához szeretnék pipaszárat (szopókát) készíteni. Miből lenne a legalkalmasabb, legegyszerűbb?

Figyelt kérdés

[link]

Egy ilyen pipát kaptam, szinte allig használt, de sajnos a szára nincs meg. Mivel ilyen picike, gondoltam nem veszek hozzá, nem akarok annyi pénzt rákölteni, szeretnék készíteni magam. Miből, hogyan lenne a legegyszerűbb?

2015. febr. 10. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Néztem egy régebbi gyári pipát, annak valami bakelithez hasonló műanyag a szára. Igényesebb kivitelben készülhet szarvasagancs elvékonyodó végéből, vagy csontból. Fúró, reszelő és egy ügyes kis satu, és meg fogod tudni csinálni. A fa részről ha le van húzva a szár, szokott lenni ott egy fém alkatrész, amire a durvább szennyeződés lerakódik. Az megvan a tiéden?
2015. febr. 10. 15:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs, de az nemprobléma, más pipámból át tudom rakni. Csak a pipaszárat kell elkészítenem, fára gondoltam, kinézet annyira nemérdekell, inkább a használhatóság :)
2015. febr. 11. 00:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Jól mondja egyes válaszoló, hogy bakelit szerű anyagból van a szopóka. Amiatt, hogy a füstben (a kátrányában) lévő anyagokat ne igya magába, és egy öblítéssel, vagy egy pipatisztító borzos rudacskával könnyen kitisztítható legyen az a szutyok, ami néha szörcsög benne a pipázás végén.

Fából ezért nem ajánlom készíteni, mert az magába issza, és kihűlve büdi lesz tőle. Valami hőre nem lágyuló műanyagból kellene készíteni, vagy mégiscsak egy bolti szopókát venni. Korrekt, régi trafikban nagy választék van szopókából, ami fogyóeszköz. Én is rágom/morzsolom például beszéd közben.

2015. febr. 11. 16:28
 4/5 Józanparaszt ***** válasza:
Üdv! A fa alkalmatlan, már próbáltam. Beleivódik a kondenzátum, és kellemetlen lesz az íze is, szaga is. Szerintem a szaru a nyerő. Könnyen formálható, tartós, szép.
2015. febr. 12. 14:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, milyen árban mozognak ezek a szopókák, online esetleg nemlehet kapni? Rákerestem de sajnos sehol nem találtam
2015. febr. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!