Színkeverés RGB kód alapján?
Ha tudom egy szín RGB kódját vagy valami hasonló kódját, pl. amivel a grafikai programok kódolják a színeket, festékboltban vagy nagyobb barkácsáruházban ki tudják keverni a megfelelő festéket?
Egész pontosan azért kellene, mert a kutya meghülyült és az éjjel egy kis helyen levakarta a tapétát a falról, szóval ha nem is 100%-ig lesz olyan a szín, arra talán megfelel, hogy ott lenn a fal tövében ne legyen olyan feltűnő, hogy egy kis részen újra van tapétázva. Mostanában ugyanis nincs se időm, se energiám az egész szobát újrafesteni :) Kinek mi a véleménye?
de ha le akarod fotózni, és fotosoppal megnézni a kódot, az nem fog menni, mert mást fog adni napfényben és szürkületben, neonnál és normál izzónál.
Szerintem vigyél haza barkácsáruházból színkódos kártyákat, és nézd össze azokat a fallal. Így megtalálod a keresett szín kódját.
Szóval az RGB-s kód nem lesz jó.
Nem megoldás. Ugyanis az addattív és szubsztraktív színkeverés nem azonos! A monitorokban az alapszínek a vörös, a kék , és a zöld. Míg a festékeknél, a vörös a kék, és a sárga :(
maci
...míg festékeknél a bíbor, cián és sárga.
De ez nem probléma, egy festékekből kikeverendő szín CYMK (Cyan,Yellow,Magenta,blacK) kódját még én is megadom RGB kód alapján. De te is, ha van mondjuk photoshopod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!