Kratos95 kérdése:
Adott egy láncfűrész. Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
az a helyzet hogy a minap fát vágtam és egy kis földet ért a lánc.utána csak port dobott a lánc és nem átlagos fűrészport.megreszeltem ahogy azt kell de igyse vág,lereszeltem a magasság szabályzót is egy picit de igyse vág csak "porol"
NEM KOPOTT A LÁNC.2HÓNAPOS EREDETI HUSQVARNA
2015. jan. 19. 12:00
2/8 A kérdező kommentje:
kézzel.sablonnal.
2015. jan. 19. 12:09
3/8 anonim válasza:
Én akkor is az élezésre gyanakszom, egy kis föld nem ront el egy láncot ilyen hamar.
4/8 anonim válasza:
Forditva raktad vissza a láncot.
5/8 A kérdező kommentje:
előrefele néznek a vágó fogak ugyhogy biztosan nem.
2015. jan. 19. 12:54
6/8 anonim válasza:
De azt írod hogy kis földet ért a lánc, ez egy erős benzines Husqvarna-t nem küld sosem a padlóra. Ha van tartalék lánc, azzal nyilván jól fog vágni. A rossz élezés viszont simán hazavág egy láncot, ezért nagyobb annak az esélye.
7/8 anonim válasza:
Valószínűleg valami kavics lehetett a földben, és többet kell levenni, hogy éle legyen.
Vidd el szervizbe, valami 600 Ft körül megélezik géppel.
Kézzel reszelni elég nehéz, hogy jó is legyen, ehhez gyakorlat kell.
Ezért én vettem egy gépet, azzal könnyen és gyorsan lesz jó, és a fogak is egyformák lesznek utána. (Persze, ezzel is lehet keveset levenni - de csak itthon, az üzletben mindig sokat leköszörültek, ezt untam meg.)
8/8 anonim válasza:
Géppel nagyon kényelmesen lehet élezni(persze erdőben nem ér sokat áram nélkül), de azzal sokkal könnyebb is elrontani a láncot. Az első géppel élezett "gyakorlóláncom" elszenvedett pár foghíjat, mert egy leheletnyivel tovább tartottam a fogon a köszörűt, és az elvékonyodott rész simán beletörik a keményebb fákba. Cserébe viszont 5 perc alatt pengeélesre lehet csiszolni a láncot, pillanatok alatt behozza a gép az árát. Sokan esküsznek a kézi reszelőre, a környékbeli nagy öregek mind azzal csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!