Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pince mennyire fulladásveszélyes?

Pince mennyire fulladásveszélyes?

Figyelt kérdés

Van egy 6 négyzetméteres krumplispincénk. Jó meleg így télen, gondolkoztam rajta, hogy lemegyek egy órára, de félek, hogy esetleg megfulladnék.

Persze van szellőzője, de úgy tudom a széndioxid megül.

2014. dec. 28. 00:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs ott gázkazán, akkor most semennyire.

A szénmonoxid a veszélyes, és a mustgáz, amikor forr a bor. Ha csak krumplit tároltok ott, akkor nem veszélyes. De vigyél magaddal egy égő gyertyát, és ha kialszik, akkor menj ki onnan. Bár fél percre krumpliért lemehetsz, semmi bajod nem lesz. Gondolom, hogy nem akarsz ott aludni.

2014. dec. 28. 00:26
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát gondoltam rá, hogy berendezek oda egy műhelyet. Ebben az esetben akár órákat is lent töltenék, kisrádió, stb. Szóval ezért is kérdezem.

Persze ha a műhely dolog nem jöhet szóba, akkor valószínűleg ki lesz fóliázva, és ciszterna lesz belőle :)

2014. dec. 28. 00:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam, hogy nem jöhet szóba. Ha nincs ott kazán, akkor nincs mitől tartani, mert mástól nem keletkezik szénmonoxid. A borospincék is csak addig veszélyesek, amíg forr a must, utána már az sem veszélyes, de gondolom, hogy must sincs ott. Úgyhogy nyugodtan költözz le oda.
2014. dec. 28. 01:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor leköltözöm.
2014. dec. 28. 01:09
 5/8 anonim ***** válasza:

A mustgáz az konkrétan szén-dioxid...

Ha nagy mennyiségben keletkezik, akkor leülepedik, mert nehezebb a levegőnél, de ha van szellőzés, akkor a légmozgás felkavarja és lassanként kiviszi. Ezért normál használatú (nem boros-) pincék nem szoktak veszélyesek lenni.

Krumpli és alma is termel szén-dioxidot, de annyit nem, hogy veszélyt okozzanak, még nagy mennyiségben tárolva sem.

2014. dec. 28. 06:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Van széndioxid figyelő,le teszel egyet.
2014. dec. 28. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nem nyelsz félre egy krumplit akkor ugyan mitől fulladnál meg?
2014. dec. 28. 11:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, lényegtelen végül ciszterna lesz belőle, másra nem igen jó.
2014. dec. 28. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!