Kisfiam szobájában a falat szeretném kidekorálni. Valami mese figurákra gondoltam. Temperát használhatok, vagy az teljesen kilőve?
szia! A nagyobb barkácsok festékosztályán találsz színezőpasztákat, flakonban is. Néhányszáz forint, mérettől függően és azt akár töményen (ha erős szín kell), akár fehér festékkel higítva (világosabb árnyalatért) akár egymással keverve (kevert színekért pl. zöld, lila, stb.) is használhatod. Így elég pirosat, kéket, sárgát, feketét (szürkéhez, és a kontúrokhoz) venni, meg egy kisebb kiszerelésű fehér falfestéket, ebből minden színt ki tudsz hozni.
Először halványan rajzold fel a falra grafitceruzával a képet és csak utána kezdj a festéshez! Mindenképpen vízbázisú festéket használj, az nem büdös, vízzel higíthatod munka közben és ha lecseppen is könnyebben feltakaríthatod. Az Obi sajátmárkás színezői pl. nagyon jók erre a célra, és igazán nem drágák. Jó munkát!
Szia!
A kislányunk szobája az alábbi linken található figurákkal van dekorálva és eddig még mindenki csodálata. Ő pedig imádja őket.
www.mesedekor.hu
Sok sikert. És amúgy szerintem a temperában semmi mérgező dolog nincs, hiszen gyerekek dolgoznak vele az iskolában is.
Hát nagyon szép a kicsi szobája. Azt nem igazán értettem, hogy temperával festetted ami ragasztós volt, az mit jelent? Ez a hungarocelles megoldás is igazán szép. Én valami ilyesmire gondoltam eredetileg.
Ilyet lehetne temperával elkezdeni?
Ha a temperát tojásfehérjével kevered akkor nem lehet feloldani többé vizzel. ilyet lehet venni is úgy hivják hogy Pannokolor tempera de ha megveszed a sima temperát és tojásfehérjével kevered akkor olcsóbban megúszod. Evvel lehet falra festeni. Elég csak alapszineket venni (sárga,kék,piros,fekete, 2 db fehér, mert ebből kell a legtöbb ha élethűen akarod és nem motivum formában).
sárga+piros=narancs
piros+fehér=rózsaszin
kék+sárga=zöld
piros+fekete=barna
piros+kék=lila
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!